Door Debbie; Wat zal ik nu weer eens koken? Deze vraag komt in het gemiddelde huishouden minstens 2 keer per week voor. Het blijft vaak lastig om iedere dag weer vol inspiratie aan de slag te gaan in de keuken. Zeker als je kieskeurige eters (lees: jonge kinderen) hebt die niet zoveel lusten. Wat is dan fijner dan terugvallen op een aantal klassiekers? 

Klassieker

Tomatensoep is een echte klassieker, het komt volgens mij bij iedereen wel eens op tafel. Bij ons is het vooral favoriet bij de kinderen en daar ben ik blij om want zo krijg ik er lekker veel groenten in! Ideaal dus voor kieskeurige eters. ’s Avonds serveer ik er wat stokbrood bij en een salade en als ik echt trek heb, nog weleens een stukje vlees. Een tosti combineert ook goed met deze soep. En mocht ik wat over houden, dan eet ik vervolgens lekker soep bij de lunch de volgende dag.

Snel klaar

Deze soep is in een half uurtje klaar al wordt het natuurlijk lekkerder als je hem langer laat pruttelen. Om gezeur te voorkomen over ondefinieerbare groene stukjes, pureer ik de soep altijd even met de staafmixer. Zo kun je er stiekem nog meer groenten in doen zoals courgette of paprika. Behalve de voorbereiding en het pureren, hoef je tussendoor niet zoveel te doen. Tijd om de vaatwasser uit en/of in te ruimen zodat je na het eten lekker klaar bent!

Wat heb je nodig?

Voor een grote pan soep:

  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • 3 blikken tomatenblokjes
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • eventueel wat blaadjes basilicum en vermicelli

Hoe ga je te werk?

  1. Snijd de ui, bleekselderij, wortel en knoflook in stukjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en voeg de groenten toe. Laat zachtjes smoren.
  3. Als de ui glazig is, voeg je de tomatenblokjes, een liter water en de bouillonblokjes toe. Vergeet niet om de blikken van de tomatenblokjes even goed te legen door er een scheutje water in te doen en dit bij de soep te doen.
  4. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Langer mag uiteraard!
  5. Pureer de soep glad met een staafmixer en serveer met wat basilicum.

Recept; Tomatensoep voor kieskeurige eters

Tips

  • Wil je een meer vullende soep, voeg dan de laatste 5 minuten wat vermicelli toe.
  • De basis van deze soep, dus zonder de bouillon, is ook een basis pastasaus. Ontzettend lekker met gehaktballetjes of als lasagnesaus.

Hebben jullie ook kieskeurige eters? Houden ze wel van tomatensoep?

Dit artikel is geschreven door Debby Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen.



♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.