Door Debbie; Jingle bells, jingle bells…. De heerlijke tijd voor Kerst is weer aangebroken! Het kan mij nooit snel genoeg gaan, ik hou van Kerst! Gezellig de kerstboom optuigen, lampjes aan en ik verheug me nu al op de All you need is love kerstspecial. Haha, een echte kerstfan dus.

Samenzijn met kerst

Maar natuurlijk draait het niet om de versieringen en de kerstman. Voor mij betekent Kerst: samenzijn met de mensen van wie je houdt en extra genieten van wat je hebt. Ook al is Kerst heus niet altijd zo romantisch en perfect als in de film (Oh ja, ik bedacht me gisteren trouwens dat het alweer hoog tijd wordt voor Love Actually). Er zijn al een paar kerstballen gesneuveld omdat mijn kinderen het leuk vinden ze eruit te meppen. En bedenken wat ik ga maken met Kerst en dat iedereen ook lust, is ook weer een uitdaging.

recept-kerstboom-van-bladerdeeg-met-pesto-2

Ach, ik houd de moed erin en desnoods maak ik twee gerechten. Want stiekem vind ik Kerst daarom ook te kort. Er zijn zoveel lekkere gerechten te bereiden dat 3 dagen echt te weinig is. Sowieso eten wij 2e Kerstdag met de schoonfamilie een vast menu. Eerste Kerstdag komt mijn familie bij ons en maken we allemaal een gang. Ik verzorg het hoofdgerecht dus daar ben ik al over na aan het denken. Gelukkig probeer ik voor mijn blog al van alles uit en eigenlijk eet ik iedere dag lekker, je kunt je ook niet helemaal volproppen in 3 dagen toch?!

Kerstboom van bladerdeeg met pesto

Ik denk dat de meeste mensen die voor Kerst bij elkaar komen rond een uur of 15 beginnen. Het is dan natuurlijk lekker om alvast wat te knabbelen te hebben en vaak zijn toastjes bij ons wel een vaste prik. Dit jaar maak ik ook deze kerstboom van bladerdeeg met pesto. Mijn jongens zijn gek op pesto en het is ook nog eens hartstikke leuk om dit samen te maken. Ik doe trouwens geen knoflook door de pesto, dat is wat minder overheersend en dus kindvriendelijker. Ook kun je het al van tevoren maken en als het bezoek er is, warm je hem nog even op in de oven.

Wat heb je nodig?

Voor 2 kerstbomen

  • 2 rollen vers bladerdeeg (Tante Fanny)
  • 1 plantje basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 6 à 7 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 losgeklopt ei

Hoe ga je te werk?

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Doe de basilicum met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer
  3. Giet er langzaam de olijfolie bij tot het de gewenste consistentie heeft.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden CelciusRecept; kerstboom van bladerdeeg met pesto
  6. Rol de vellen bladerdeeg uit en leg op een snijplank.
  7. Snijd uit een vel bladerdeeg een kerstboom.
  8. Leg deze met bakpapier en al op het andere vel bladerdeeg en druk met een mesje de contouren door.  Haal de lagen van elkaar en snijd de andere ook in de vorm van een kerstboom.
  9. Bestrijk nu een kerstboom helemaal met pesto.
  10. Leg de andere kerstboom erop en druk de randen goed aan.
  11. Snijd er takken in en rol ze op van onder naar boven. Druk vooral de randjes nogmaals goed aan.Recept; kerstboom van bladerdeeg met pesto
  12. Bestrijk met losgeklopt ei en bak in 20 à 25 minuten goudbruin in de oven. Je kunt de kerstboom warm of koud serveren, het is allebei lekker!

 

Recept; kerstboom van bladerdeeg met pesto

 

Hebben jullie al bedacht wat er tijdens de feestdagen op tafel komt? 

Dit artikel is geschreven door Debbie Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen.followfollow



♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



3 Comments on Recept; kerstboom van bladerdeeg met pesto

  1. MamaIssues
    16 december 2016 at 09:57 (7 jaar ago)

    Owww wat ben ik blij dat je dit recept deelt
    Want ik vind t echt super leuk!!!!!!!!
    Ga t zeker maken 🙂 leuk om inderdaad alvast op tafel te zetten

    Beantwoorden
    • Debbie Bodewes
      16 december 2016 at 20:46 (7 jaar ago)

      Leuk!

      Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Recept; kerstboom van bladerdeeg met pesto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.