Over een ruime week is het alweer Pasen en tegenwoordig doe je met Pasen bijna net zo culinair als met Kerst als je alle folders moet geloven. Allerlei lekkers word je aangeboden en volgens mij denken ze allemaal dat Pasen een week duurt als je dat allemaal op zou moeten eten. Nu houd ik ook enorm van lekker eten maar dat doe ik niet alleen met de feestdagen haha. Toch vind ik het wel leuk om speciaal voor Pasen ook wat leuke gerechtjes te maken en dan is Pinterest weer een fantastische bron van inspiratie!

Bunny Bum Cookies

Zo kwam ik tijdens mijn Paaszoektocht weer van alles tegen dat er zo lekker uit ziet. Maar ook heel erg leuk, zoals deze bunny bum cookies. Ik had al een tijdje geen koekjes gebakken en vandaag had mijn oudste een studiedag en hij vroeg of we koekjes konden bakken. Uiteraard! Dus vanmorgen stonden we lekker samen in de keuken alles af te wegen en later uit te steken voor deze schattige koekjes. Het glazuren heb ik zelf gedaan voor een wat strakker resultaat maar als je kind iets ouder is, kan hij of zij dat natuurlijk zelf doen. Die van mij was meer geïnteresseerd in het opeten van de koekjes dan het glazuren hahaha.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 400 gram bloem
  • 200 gram poedersuiker
  • 30 ml of meer water
  • 5 gram eiwitpoeder
  • sprinkles
  • klein stukje witte fondant
  • roze kleurstof
  • spuitzak

Hoe ga je te werk?

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een samenhangend deeg.
  2. Het kan ook met de hand. Klop de suiker, vanillesuiker en boter romig.
  3. Voeg het ei toe en meng goed.
  4. Tenslotte doe je de bloem erbij en kneed je het kort tot een stevig deeg.
  5. Verpak in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
  6. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad.
  7. Steek hier grote rondjes uit en voor elk groot rondje 2 kleine rondjes voor de pootjes.
  8. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je ze uit de oven halen.
  9. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
  10. Voor het glazuur doe je de poedersuiker met het water en eiwitpoeder in een kom en meng tot een geheel. Kijk even of het eventueel wat meer water nodig heeft om wat te verdunnen.
  11. Schep 1/3 van de icing in een andere kom.
  12. Doe bij de grootste hoeveelheid glazuur wat roze kleurstof en meng dit goed.
  13. Schep met een theelepel wat van de roze glazuur op de grote rondjes en verdeel dit gelijkmatig. Druk er 2 kleine koekjes in als pootjes.Recept; Bunny Bum Cookies voor Pasen
  14. Maak kleine bolletjes van de fondant en druk het staartje op de roze geglazuurde koekjes. Recept; Bunny Bum Cookies voor Pasen
  15. Doe de witte glazuur in een spuitzak en knip er een klein puntje af.
  16. Bedek de pootjes met een laagje witte glazuur en bestrooi met wat sprinkles.
  17. Laat de koekjes op kamertemperatuur drogen.

Recept; Bunny Bum Cookies voor Pasen

Dit artikel is geschreven door Debbie Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge