Onze kleine man en ik zijn gek op voorlezen. We komen dan ook om in de voorleesboeken. Aangezien peuters van herhaling houden, lezen we vaak periodes hetzelfde boek. Zo ontstaan er toch wel wat favorietjes onder de voorleesboeken. De top vijf van de gaafste voorleesboeken op dit moment zal ik dan ook met jullie delen.

1. De Gruffalo

De Gruffalo is een prentenboek geschreven door Julia Donaldson. Het gaat over een muis die op pad is door het bos. In het bos komt hij een vos, een uil en een slang tegen. Deze zien in de muis wel lekker hapje, dus verzint de muis een monster, genaamd de Gruffalo. Maar wat nou als dat monster echt blijkt te bestaan? Hoe red de muis zich hieruit?
Ons zoontje is helemaal gek van dit boek. We zijn in maart zelfs naar een theatervoorstelling geweest van de Gruffalo. Dit spannende boek is een echte aanrader.

2. Superbeesje is al onderweg

Superbeesje is al onderweg  is een kleurrijk prentenboek van Guido van Genechten. Dit boek hebben wij een periode elke avond moeten lezen. Begrijpelijk, want het is een boek wat kleurrijk is en waarin van alles gebeurd. Superbeesje is een lieveheersbeestje. Niet zomaar één maar een echte superheld. Van over de hele wereld komen er oproepen binnen van dieren in nood. Gelukkig is Superbeesje al onderweg en red hij alle dieren. Ons zoontje ging zo op in dit prentenboek, dat er twee pagina’s al een aantal keer met plakband geplakt zijn. Er was namelijk een kameel in nood dus meneer gaf hem elke avond een slokje drinken. Tsja, daar kan een boek dan weer niet tegen.

3. Ik zou wel een kindje lusten

Dit is een boekje waarvan ik dacht dat de kleine man het spannend zou vinden. Ik zou wel een kindje lusten gaat namelijk over een krokodilletje die er helemaal klaar mee is om elke dag bananen te eten. Hij beslist op een dag dat hij liever een keer een kindje op wil eten. De kleine krokodil doet zijn best maar of het hem uiteindelijk ook lukt? Dit boekje is geschreven door Sylviane Donio en een erg leuk voorleesboek. Het boek lijkt inderdaad spannend maar het is erg humoristisch geschreven en absoluut niet eng. Leuk voor jong en oud. Komende herfst gaan we zelfs naar de theatervoorstelling van dit boek. Ik ben benieuwd.

4. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Een flinke mond vol, deze titel. Het boek is geschreven door Werner Holzwarth en Wolf Eribruch en zeer geschikt voor ondeugende peuters. Op een dag steekt de kleine mol zijn kop boven de grond, als er iets op zijn hoofd valt. De kleine mol kan niet goed zien dus gaat op zoek naar de dader van dat stinkende hoopje op zijn hoofd. Het voorleesboek is heel beeldend verteld waardoor kinderen er nog harder om moeten lachen. Hier is het een echte topper, want er is natuurlijk niets leuker dan over poep praten.

 5. Dierendorpje

Afgelopen februari maakte ik, op de negenmaandenbeurs, kennis met dit leuke voorleesboek. Dierendorpje is een boek geschreven door Kim Lian van der Meij. Meestal ben ik nogal sceptisch als een BN-er een boek schrijft. In dit geval blijkt dit boek echter een regelrechte hit. Dierendorpje verteld over alle dieren die in het dorp wonen. Al deze dieren komen in situaties terecht die voor kinderen heel herkenbaar zijn. Daarnaast zijn de tekeningen erg sprekend wat het een geschikt boekje maakt voor jong en oud. Inmiddels is er ook een vervolg op Dierendorpje. Misschien moeten we die ook maar eens aanschaffen.

Welke voorleesboeken zijn bij jullie kinderen favoriet?

voorleesboeken

 affiliate links♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on De 5 gaafste voorleesboeken

 1. Janneke Boer
  1 juli 2015 at 12:54 (9 jaar ago)

  Heerlijke boeken inderdaad! Weet je wat ook leuk is? Wat plaatjes kopeeren, uitknippen en lamineren. Dan kan je kleine man er mee spelen. 😊

  Beantwoorden
  • Bianca
   3 juli 2015 at 14:17 (9 jaar ago)

   Goede tip! Dat vind hij vast leuk.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.