Het is weer tijd voor de wekelijkse weekendtips. Ook dit weekend is er weer genoeg te beleven in en rond de regio Westland. Mocht je het echt even niet weten, lees dan verder voor de leukste weekendtips.

Komend weekend is er op zaterdag 20 en zondag 21 juni de Westlandse cross. Dit festival wordt gehouden op het terrein tegenover de veiling in Honselersdijk. Overdag zijn er erg veel activiteiten voor de kinderen. Zo is er op zaterdag vanaf 10uur een streekmarkt met producten uit de regio. Verder is er een heus kinderdorp met springkussens, spelletjes, glijbanen en meer. Natuurlijk vinden veel kids het ook erg leuk om een kijkje te nemen bij de fiets- en motorcrosses. Deze mama vind dat stiekem zelf ook erg leuk om te zien. Op zondag is dit kinderdorp iets later open, vanaf 14uur. Kijk voor alle info op de site van de Westlandse cross.

Zaterdag 20 juni is er tevens Midden Delfland dag. Dit word gevierd op verscheidene locaties. Een echte aanrader voor groot en klein vind ik echter de Boerenmarkt op de Karperhoeve. Deze dag word inmiddels al voor de 13e keer georganiseerd en brengt ontzettend veel leuks voor de kinderen. Zo zijn er verschillende spelletjes te doen, is er een springkussen, kunnen de kleintjes ponyrijden en kan er geknutseld worden. Ook zijn er diverse kraampjes te vinden en worden er verschillende demonstraties gegeven. Een demo die je zeker moet zien is die van Friezen Carrouselgroep de Hoeve. Een achttal friese paarden rijd dan een kür op muziek. Vorig jaar reed ik zelf ook mee met mijn paard, maar nu ga ik alleen kijken omdat ik 30 weken zwanger ben. Meer informatie over deze leuke dag is te vinden op de site van Stichting de Karperhoeve.

weekendtips

Om in het boerderij-thema te blijven; dit weekend is ook weer het ‘Lekker naar de boer weekend’. Op zaterdag en zondag kun je in heel Nederland op bezoek bij biologische boeren. De activiteiten verschillen per locatie, maar je kunt denken aan rondleidingen, markten, proeverijen en kinderactiviteiten. In de regio Westland kun je onder andere terecht bij Hoeve Ackerdijk in Schipluiden, Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight in Den Hoorn en Be-Leaf in ‘s-Gravenzande. De activiteiten en openstellingen kun je vinden op deze pagina van Lekker naar de Boer.

Voor mensen die echt iets anders willen en meer op de stad georiënteerd zijn hebben we natuurlijk ook een leuke weekendtip. Aanstaande zondag is er weer een Swan Market in Den Haag. Een Swan Market is een lifestyle markt met erg veel gezelligheid. Je vindt er onder andere sieraden, fashion, handgemaakte artikelen, vintage en meer. Deze markt bied daarnaast ook nog leuke foodtrucks en een muzikale omlijsting van diverse bandjes. Dit evenement vind plaats op zondag 21 juni van 12.00-18.00u op het Kerkplein in Den Haag. Op de facebook-pagina van de Swan Market word je helemaal up to date gehouden.

Kortom, weer genoeg weekendtips in de regio Westland en omstreken. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan doen komend weekend. Wij zijn in ieder geval te vinden op de Westlandse Cross en op de Karperhoeve. Fijn weekend!

weekendtips♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Weekendtips

 1. Janette
  20 juni 2015 at 09:31 (9 jaar ago)

  Wij gaan rommelmarkten. Altijd leuk een beetje neuzen.. Meuk is leuk, ook is er een braderie.

  Beantwoorden
 2. Suzanne
  19 juni 2015 at 20:22 (9 jaar ago)

  Dat van naar de boer is ook leuk!! Helemaal omdat het biologische bedrijven zijn.
  Volgend jaar wel weer mee doen aan de Friezen demo he?;)

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.