Winkelen met een peuter. In dit geval een jongetje. Het klinkt enorm gezellig en soms is het dat ook echt. Zo nu en dan is het echter survivallen voor gevorderden. Met een driejarig mannetje moet ik dan zorgen dat ik goed voorbereid op pad ga. En zelfs dan loopt het, zogenaamde gezellige, winkelen nog wel eens anders dan verwacht. Om je goed voor te bereiden of om je een hart onder de riem te steken, volgen hieronder de do’s en don’ts;

Do:

  • Zorg dat je voldoende snaai en vocht in je tas hebt. Geheid dat de kleine begint te dreinen om ‘iets lekkers’. Dat mama persé al die kledingwinkels in moet prima, maar dan wil meneer wel iets te eten hebben. Heb je dit NIET bij je, bereid je dan voor op een dramatische scene van je peuter.
  • Neem je buggy mee. Ik ben van mening dat mijn kleine man erg goed kan wandelen en al best lang kan lopen. Denk echter maar niet dat hij dit ook doet als jij de zoveelste schoenenwinkel in loopt. Een luie stoel op wielen is dan meer geschikt. Ook handig als de peuter zijn lekkers op wil eten zonder te knoeien op de mooie vloerbedekking van de schoenenwinkel.
  • Neem snoetenpoetsers mee. Hoe ze het doen, geen idee, maar er moet altijd iets smerigs gepoetst worden onderweg. De kleine man heeft even ongegeneerd in zijn neus gepeuterd en moet nu zijn snot kwijt. Of hij heeft dat lekkere koekje achter z’n oren en onder z’n kin zitten. Tel daar de, op mysterieuze wijze verkregen, plakhandjes bij op en je bent blij met dat zakje vochtige doekjes.
  • Maak een lijstje. Nee geen boodschappenlijstje maar een lijstje in je telefoon of op internet. Onze kleine man ziet ontzettend veel mooie dingen in de winkel. Hij zou het liefst alles willen hebben. Is het niet voor hemzelf dan is het wel voor zijn zusje die nog in de buik zit. Mijn oplossing? Ik zet het op zijn lijstje. Dit werkt verbazingwekkend goed. Als we het maar wel onthouden.

Don’ts

  • Beloof niets! Je kunt soms honderd keer aan een peuter vragen of hij iets wil doen. Vergeten doen ze het altijd. Beloof je echter dat hij straks nog even langs de speelgoedwinkel mag, dan onthoud hij het heel goed. Met als gevolg dat je peuter je er, elke twee minuten, aan herinnert. Ook dit resulteert meestal in een dramatische scene.
  • Mijd winkels met een Kiddy-ride tenzij je zeeën van tijd hebt of niks beters te doen. Kiddy-rides zijn die karretjes waar je een muntje in doet en je kind ALTIJD graag in wil. In het Westland staan er meerdere en deze dingen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op peuters. Je bent zo een uur verder als je peuter in al deze autootjes wil kruipen. Een andere oplossing is natuurlijk een leugentje om bestwil. ‘Sorry lieverd, mama heeft geen centjes voor in het karretje, kom maar snel mee’.

Maar bovenal; laat je niet gek maken! Je peuter heeft er het meest aan als jij lekker rustig blijft en niet onder de indruk van zijn dramakunsten. Onze kleine man vind het fijn als hij weet waar hij aan toe is dus als ik onze do’s en don’ts een beetje in acht houd, komt het meestal wel goed.

Shop ze!!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.