Onze kleine man kan zo nu en dan lekker baldadig zijn. Een echte kerel is het dan. Stoere praat, wilde dingen doen, hij houdt ervan. Om hem daarin wat te sturen maar niet te belemmeren bedacht ik een stoere activiteit. Een activiteit waarmee hij even lekker los kan gaan, maar wel binnen de perken. Ik maakte insecten fossielen van ijs.

Insecten fossielen

insecten fossielen

Om insecten fossielen te maken heb je plastic zakjes nodig, water en plastic insecten. Je zou dit ook kunnen doen met andere kleine voorwerpjes, net wat je in huis hebt. Zelf heb ik een voorraadje aangelegd van zes insecten fossielen, zodat ik ze niet steeds opnieuw hoef te maken.
Als je alles bij elkaar gescharreld hebt vul je de zakjes met water. Vervolgens doe je in elk zakje één insect en maak je er een strakke knoop in. Het laatste wat je dan moet doen is alle zakjes in de vriezer leggen. Na een paar uur zijn je insecten fossielen klaar!

insecten fossielen

Nu je insecten fossielen helemaal bevroren zijn, haal je het zakje eraf en kun je los! (Overigens had ik alleen gewone boterhamzakjes. Met als gevolg dat het erg lastig was om deze in één keer van het ijs af te krijgen. Het kostte nogal wat tijd, en diepgevroren vingers, om deze eraf te pulken. Je kunt dus beter diepvrieszakjes gebruiken.)
Gewapend met een hamer en een schroevendraaier zijn we naar buiten gegaan. De fossielen heb ik op een oude tegel gelegd, anders was ik bang dat de scherven terrastegel om mijn oren zouden vliegen. Vol overgave ging de peuter los met de hamer. Hakken maar, net zo lang tot de insecten uitgehakt zijn. Hij vond het helemaal leuk en wilde vandaag, in weer en wind, nog een paar insecten fossielen uithakken. Straks dus nog maar een lading zakjes in de vriezer leggen. Geslaagde activiteit!

Insecten fossielen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.