Een DIY voor een knutselboek? Inderdaad. Sinds onze kleine man kan zitten knutselen en tekenen we al met hem. Wat begon met hand- en voetafdrukjes worden er inmiddels al kopvoeters getekend. Je kent ze wel, die poppetjes met een hoofd waar de armen en benen aan vast zitten. Super leuk maar waar laat je al die tekeningen en knutsels? Ik maak er elk jaar een knutselboek van.

Knutselboek?

Alle tekeningen die het bekijken waard zijn hangen bij mij aan de muur in de mooie insteeklijsten waar ik eerder over schreef. De productie van de peuter gaat echter hard omhoog. In een goede week komen er zo 10 á 15 knutsels en/of tekeningen bij. Ik heb weinig behoefte om al die creaties te bewaren, dan zou onze zolder nu al vol staan met zeker drie dozen vol knip- en plakwerkjes. Gaan we dus niet doen. Vandaar dat ik van alle tekeningen en knutsels, die het waard zijn, een foto maak. Meestal spaar ik een aantal weken of maanden op en maak dan in één keer alle foto’s. Een foto per knutsel. Waarna ik de werkjes liefdevol dump in de container.

knutselboek

Als ik alle foto’s heb verzameld upload ik ze op mijn laptop en ga ik aan de slag. Via Albelli.nl maak ik er een leuk fotoboekje van. Dit werkt vrij simpel. Je kunt er voor kiezen het programma te downloaden zodat je offline kunt werken of je vult je album via de website.
Beide werkt prima. De mogelijkheden via het programma zijn iets uitgebreider maar eigenlijk heb je voor een knutselboek niet eens zoveel nodig. Ik laad dus alle foto’s van de knutsels in het fotoalbum en geef ze allemaal een mooi plekje. Zelf vind ik het altijd leuk als de knutsels enigszins op chronologische volgorde staan. Zo kan je zien wat voor ontwikkeling de kids hebben gemaakt qua tekeningen. Dit betekend echter wel dat je dus de datum op de tekeningen moet zetten of een heel goed geheugen moet hebben. Dit laatste heb ik, mede door de zwangerschapshormonen, absoluut niet. Dus ik zet de datum er wel op. Zo kan ik makkelijk terug vinden wanneer iets gemaakt is en waar het in het knutselboek past.

Knutselboek

Als je boekje gevuld is, kan het wachten beginnen. Albelli is altijd erg snel met afdrukken en verzenden dus meestal heb je binnen een week je boekje wel in huis. Onze kleine man vind het erg leuk om af en toe eens zijn knutselboek terug te kijken. En het scheelt ons mama’s heel veel bewaardozen en mappen op zolder. Stiekem kijk je daar toch nooit naar.
Ow ja, kleine kanttekening; gooi de knutsels NIET weg waar je kinderen bij zijn. Dat gaan ze echt niet waarderen. Doe dit gewoon stiekem en laat vervolgens vol trots het knutselboek zien. Succes!

knutselboek

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.