Geruime tijd geleden ben ik begonnen met een smashbook. Ik kwam dit tegen op pinterest en het leek me een leuk projectje. Lekker simpel en het is iets wat altijd wel even tussendoor kan. Een smashbook kan je vergelijken met een Art Journal of een creatief dagboek. Het lijkt zelfs een beetje op een scrapbook. In een smashbook kan je eigenlijk alles wel kwijt. Herinneringen, bioscooptickets, foto’s, kaartjes, inspirerende beelden, net wat je leuk vind. Het wordt een smashbook genoemd omdat je er, als het ware, van alles in kan smashen (plakken/gooien). Hieronder zal ik je een inkijkje geven in mijn eigen smashbook.

Smashbook?

smashbook

Zelf gebruik ik een ‘echte’ Smashbook van K&Company. Ik heb hem een jaar geleden besteld op internet. Je zou dit bijvoorbeeld kunnen doen bij Scrapbookdepot. Tegenwoordig hebben grote hobbywinkels deze boeken ook in het assortiment.
Dit boekje met kartonnen kaft heeft voorgedrukte pagina’s met verschillende dessins en lay-outs.  Hierdoor heb je een leuke achtergrond als basis om hier je persoonlijke quotes, ideeën, verhalen of foto’s aan toe te voegen. Aan de zijkant van het boekje zit een lus waar je een pen doorheen kan doen, zodat je altijd iets bij de hand hebt om direct je leuke ideeën op te schrijven.

smashbook

Wil je geen 15 euro uitgeven aan een projectje waarvan je toch niet zeker weet of het bij je past? Ren dan even naar de Hema. Zij hebben tegenwoordig hele leuke boekjes met een kartonnen kaft en wit papier. Een beetje washi-tape, wat stiften en stickers verder, kan je daar je eigen smashbook van maken.

Wat staat er in mijn eigen smashbook?

Mijn smashbook bevat eigenlijk van alles. Het gaat hier wel voornamelijk om dingen waar ik blij van wordt. Zo heeft mijn trouwdag een mooie pagina met afbeeldingen. Ook de geboortedag van de kleine man is er in verwerkt. Verder heb ik een pagina met quotes die bij mij passen, enkele pagina’s zijn gevuld met bijzondere uitjes met mijn vriendinnen. De gekste foto’s staan daar natuurlijk bij. Ook hou ik er een lijstje bij met alle concerten waar ik per jaar heen ga. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel een plekje geven.
Hieronder zie je een voorbeeld van enkele pagina’s uit mijn eigen smashbook.

smashbook

Smashbook

Smashbook als vakantiedagboek

Mijn smashbook gebruik ik het hele jaar door. Soms komt hij maanden niet tevoorschijn en dan opeens maak ik regelmatig een paar pagina’s. Aangezien het nu zomervakantie is, is het een leuk idee om aan de slag te gaan met een vakantiedagboek. In plaats van elke dag een stukje schrijven kun je een smashbook gebruiken.  Je kunt er je entreekaartjes van pretparken in kwijt, foto’s van wat je die gedaan hebt, vliegtickets, foldertjes etc. Zo krijg je een creatief overzicht van je vakantie. Have fun!

Zijn er nog meer mensen die een smashbook gebruiken? Ik ben benieuwd naar eventuele resultaten!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.