Gisteren las ik een leuk stukje van Kelly van kellycaresse.nl. Zij schreef een blogpost over haar confessions als meisjes-mama. Diezelfde dag werd mijn kleine man thuisgebracht na een weekendje logeren. Na een paar dagen rust in huis, kwam er een invasie voor terug. Ik realiseerde me weer eens dat onze peuter een echte jongen is.

Met echt jongensgedrag en ondeugd.

Je weet dat je moeder bent van een jongen, als…..

  • Je jezelf regelmatig stoeiend op de bank ziet liggen. Geplet door een driejarige. Tegenwoordig is dat iets minder prettig aangezien ik nu een dikke zwangere buik heb.
  • Je hier, zo nu en dan, een blauwe plek  aan over houd. Of een lichte kneuzing. Of gewoon spierpijn.
  • Je ’s avonds in de wasmand meerdere broeken ziet liggen van 1 dag en in dezelfde maat! Allemaal onder de bagger en andere onverklaarbare vlekken.
  • Je minimaal drie verschillende soorten dinosaurussen bij naam kent en ze ook herkent in filmpjes of boekjes.
  • Je boekjes voorleest over ridders, dino’s en draken, met de daar bij behorende stemmen en accenten.
  • Je stiekem ook moet lachen als je kleine man lacht om een scheet of boer. Die hij zelf gelaten heeft. (Je probeert ze op te voeden…)
  • Je heel goed mee kan spelen met de Playmobil en dan vooral met het ridderkasteel. Ridder Graniet, Ridder Rudolf en de Grote Gevaarlijke Draak vechten om hun leven en jij doet mee met de zwaarden en pijl en bogen.
  • De stoere kreten je om de oren vliegen en deze ook met veel decibellen ten gehore komen.
  • Je zo nu en dan met een tafellaken door de kamer rent, roepende dat je een superheld bent. Ondertussen achterna gezeten door een woeste peuter.
  • Je regelmatig je hart vast houdt, als meneer weer acrobatische kunsten vertoond op onmogelijke plekken. Bovenop het kookeiland, op z’n kop op het bed, hangend aan de leuning van de trap.

Kortom, ik vind het helemaal leuk om zo’n kleine boef in huis te hebben. Af en toe wat pijnlijk en soms dodelijk vermoeiend, maar hé daar is het een peuter voor.  Zijn kleine zusje is onderweg, ik ben erg benieuwd of zij uitgroeit tot een echte meid. Stiekem hoop ik wel los te kunnen gaan met poppen, Barbie’s en My Little Pony’s. Maar ach, als ze liever met auto’s speelt en in bomen klimt dan heb ik al ervaring genoeg.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.