Een aantal jaar geleden ben ik ‘geëmigreerd’ van de mooie Brabantse polder naar het Westland. Inmiddels ben ik hier aardig ingeburgerd maar mijn hele familie woont nu wel op afstand. Regelmatig ga ik een dagje naar mijn ouders en dan gaat de kleine man mee. Dit zijn altijd wel flinke tripjes dus dan is het leuk om wat vertier mee te nemen op de achterbank. Met het oog op de zomervakantie en uren autorijden deel ik bij deze een leuke activiteit voor op de achterbank. Auto Bingo!

Auto Bingo

auto bingo

Onderweg doen de peuter en ik vaak spelletjes als ‘wie het eerste een …. ziet’. Prima vermaak maar soms is het niet zo handig als ik op een drukke A15 rijd. Meestal is het dan praktischer om gewoon op de weg te letten in plaats van de omgeving.  Daar moest dus een oplossing voor komen. Iets wat de kleine man prima alleen kan doen. Ik ben dus achter de laptop gekropen en heb mijn Word-skills weer eens aangesproken. De uitkomst is een A4tje Auto Bingo. Bij auto bingo is het de bedoeling dat je kind alle plaatjes op de kaart vindt en aankruist. Ik heb gekozen voor dingen die je in principe overal wel tegen kunt komen. Zeker op langere ritten moet het mogelijk zijn de kaart helemaal af te kruisen.

Zelf heb ik de kaart gelamineerd zodat hij met een whiteboard-marker te gebruiken is. Dit werkt overigens ook met een was- of vetkrijtje. Misschien iets veiliger met het oog op kleding en peuterhoofdjes die onder gekliederd worden. Was- of vetkrijt kun je, met een vochtig doekje, ook zo weer van de kaart af poetsen. Vervolgens kun je de kaart op een klembord doen zodat je kindje een harde ondergrond heeft in de auto. Zelf heb ik er voor gekozen om hem te bewaren in een ringband. Zo kan ik de ringband steeds uitbreiden met spelletjes en activiteiten voor onderweg. Hier komen in de toekomst natuurlijk ook weer leuke blogposts over.

Printable Auto Bingo

Om het je makkelijk te maken vind je hier een printable van onze Auto Bingo. Open het pdfje, print het uit en ga lekker aan de slag. Vergeet hem dan natuurlijk niet mee te nemen in de auto!

Veel plezier!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.