Daar zit je dan, met je dikke buik in het weiland in de schaduw. Mijn paard staat even lekker op de wei en ik probeer mijn hoofd en buik koel te houden. Schrale troost is dat mijn paard nog veel meer last van de warmte heeft dan ik. Samen bikkelen dan maar en even bloggen in de schaduw.

Onze kleine man had gisteren ook wat last van de warmte. Hij werd er beslist niet gezelliger op. Na een nacht slecht slapen was hij er even helemaal klaar mee. Meneer was, zacht uitgedrukt, bijzonder ongezellig. Hij wilde vrij weinig en was niet bepaald tot reden vatbaar. Mama moest dus al haar charme, en heel veel geduld, uit de kast halen om de dag door te komen. Dat valt niet mee als je het zelf eigenlijk rustig aan wil doen. Daarbij heb ik niet de indruk dat er nu, 32 weken zwanger, veel charme bij me te vinden is. Dat vond de kleine man blijkbaar ook. Hij wilde niet eten, alleen maar hangen en boekjes lezen en vooral niets van wat mama voorstelde. Zelfs het zwembadje werd niet gewaardeerd. Nou dan heb je het, als peuter, wel aan de hand hoor. Later op de peuterspeelzaal kon het hem allemaal gestolen worden. Terwijl alle kinderen buiten met water speelden bleef ons aapie binnen bij de juf. Hij vond het wel best, even helemaal klaar met de warmte. Enige oplossing aan het einde van zo’n lange dag; lekker naar bed! Hulde voor de mobiele airco want deze had zijn kamertje al lekker koel gemaakt. Hij viel dus snel in een diepe slaap en besloot vanochtend maar eens flink uit te slapen. Voor zijn doen dan. Waar hij normaal om zeven uur naast ons bed staat te springen (waar ik al eens over schreef), kwam hij nu helemaal zen om kwart over acht pas naar ons toe. Jippie! Dat betekende voor mama ook een lekker nachtje.

Ik wilde alleen al veel eerder op stal zijn om mijn paard vóór de hitte naar buiten te doen. Missie mislukt. Dus nu zit ik, iets later dan gepland, onder de bomen in het weiland te genieten van mijn knappe paard. Die is alleen iets minder intelligent want hij staat nu volop in de zon terwijl er heel veel schaduw is. Dat word een flinke douchebeurt voor meneer de Fries.

Straks maar eens kijken hoe het humeur van de kleine man vandaag is. Dan lekker genieten onder de parasol terwijl de peuter, hopelijk, in zijn zwembadje speelt. Lang leve de zomer!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.