De wat? De Loedermoeder tag is bedacht door de dames van Little Wonder World. Een leuke blog van twee mama’s. We proberen allemaal zo goed mogelijk onze ’taak’ als moeder uit te voeren maar je moet toch toegeven dat je hier en daar wel eens smokkelt. Jawel, ook ik doe mijn best maar soms vind ik het ook wel even prima. De tag bestaat uit stellingen/vragen die je als moeder in kunt vullen. Een soort confessions eigenlijk.

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Hier gaat het bij ons zoiezo al fout. Mijn kleine man had ik toch al graag zindelijk gezien. Meneer vind het echter wel prima. Hij wil best zo nu en dan op het potje of de wc zitten maar is liever lui als moe. Stiekem kan hij heel goed aangeven wanneer hij moet plassen maar vind het net zo makkelijk om in zijn luier te plassen. Het plan was om deze zomer even flink door te pakken met de zindelijkheidstraining. Echter mijn laatste maandjes zwangerschap gooien nogal roet in het eten. Ik verschoon dus nog steeds luiers. Vrij vaak ook want de peuter drinkt liters per dag dus dat moet er ook allemaal weer uit. En ach.. de meeste 16-jarige dragen geen luiers meer toch?

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Nope! Ontbijten doen we, heel slecht, op de bank met de televisie aan. Ja, nog zoiets wat natuurlijk mega onverantwoord is. Ahum.. Stiekem vind ik het wel gezellig om met z’n drietjes op de bank een boterhammetje te eten en het is ook wel lekker makkelijk. Lunchen doen we meestal met z’n tweetjes aan de bar in de keuken. Avondeten doen we wel weer altijd met het gezin aan tafel. Aan de bar in de keuken of aan de eetkamertafel, net waar er minder zooi op ligt.

Hoeveel minuten/uren per dag zit jouw kind voor de tv/Ipad/telefoon etc?

Sochtends kijken we een half uurtje televisie en ’s avonds na het eten mag de peuter ook nog even televisie kijken. De tien minuten die overal aangeraden worden, komen wij dus makkelijk over heen. Ik maak daar echter niet zo’n drama van. Eerlijk gezegd word ik altijd een beetje simpel van de discussies over schermtijd. Onze kleine man heeft het soms even nodig om rustig te worden of om bij te komen. Hij zet de tv met hetzelfde gemak uit en nu in de zomer gaat hij meestal liever naar buiten. Op de Ipad speelt hij voornamelijk educatieve spelletjes en op tv kijkt hij geweldloze filmpjes. Ik zie het probleem niet zo hoor.

loedermoeder

Laat je je kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Ja, altijd! Van baby af aan slaapt de kleine man in zijn eigen bed. Ik heb geen zin in een peuter die elke nacht in mijn bed ligt. Daar begin ik niet aan. Ook de nieuwe telg zal gewoon lekker in haar eigen bedje gaan slapen.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Als een luier doorgelekt is, krijgt de kleine man gelijk schone kleren aan. Bagger, blubber, zand, stift, verf of ander kliederspul maakt me niets uit. Een kind moet lekker kunnen spelen. Waar ik wel een onwijze hekel aan heb zijn etensvlekken. Ok, hij krijgt dan geen schone kleren aan maar ik erger me er wel dood aan. Een driejarige kan netjes eten dus dan hoeft er niet overal eten te zitten. Tuurlijk, knoeien kan best maar een kind wat helemaal onder de etensresten zit? brrr…

Heeft jouw kind elke dag twee dezelfde sokken aan?

Ja. Ik heb een heel handig DIY bord bij mijn wasmachine hangen dus tegenwoordig hebben we altijd matchende sokken in de la.

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Tuurlijk! Ik heb ook niet altijd zin in drama of een peuter-discussie. Soms koop ik de kleine man dus wel eens om met een snoepje. Als hij bijvoorbeeld niet mee wil met boodschappen doen, beloven we hem dat hij iets lekkers uit mag zoeken. Je moet het jezelf ook niet altijd te moeilijk te maken.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Wisselend. De speelgoedkast is eng georganiseerd. Ik hou ervan. Ook de knutselkast is meestal super netjes. De garagedeur? Die kan je beter dicht houden. Om te huilen wat een zooi dat daar is. Oorspronkelijk was het idee dat onze auto er in kon. Vrij kansloos. Er past hoogstens nog een speelgoedauto bij en dan moet je de deur echt aanduwen.

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Onze kleine man krijgt vitamine D tabletjes. Al moet ik toegeven dat ik het zelf standaard vergeet, maar de echtgenoot hecht hier geloof ik wel waarde aan. Hij geeft de tabletjes altijd heel braaf aan de kleine man.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.

 – De kleine man is gek op spelletjes. Van memory tot kwartet en van bordspellen tot puzzelen. Ik hou echter niet van spelletjes. Als de peuter dus weer aan komt met een spelletje en heel lief aan me vraagt of ik dat met hem wil spelen, probeer ik hier regelmatig onderuit te komen. Lukt niet altijd maar soms wel.
– Meneer heeft momenteel een fase dat hij geen groenten wil eten. Ik leg altijd groenten op zijn bord maar als hij het niet wil, dan ga ik geen discussie aan. Ben ik dan een loedermoeder? Prima, ter compensatie eet hij overdag wel veel fruit dus het komt vast weer goed.
– Ik zeg lelijke woorden waar mijn kleine man bij is. Shocking! Ik probeer er echt op te letten maar als ik, voor de zoveelste keer, iets laat vallen roep ik wel het één en ander door de kamer. Tot nu toe heeft de peuter me nog nooit nagepraat maar ik ben bang dat die dag een keer komt. Overigens krijg ik van de echtgenoot altijd gelijk op mijn kop. Die probeert me nog een beetje op te voeden.

loedermoeder

Tsja, ook ik ben wel eens een loedermoeder. Ach, het moet allemaal wel leuk blijven toch? Moeders zijn ook maar mensen. Wat zijn jullie loedermoeder-confessions?

Bij deze tag ik MarjoCassandraLindaAstridMary-Lou en Judith. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Wat zijn jullie loedermoeder-confessions?

Handtekening

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on De Loedermoeder TAG

 1. Bibian
  4 augustus 2015 at 06:31 (9 jaar ago)

  Wat tof zeg dat DIY sokken bord! En leuk dat je onze tag ook hebt ingevuld :D!

  Beantwoorden
  • Bianca
   4 augustus 2015 at 09:19 (9 jaar ago)

   Dank je wel! Ik vind het bord ook echt ideaal want ik heb echt geen eenzame sokken meer in de la 😉

   Beantwoorden
 2. Marie Jose
  3 augustus 2015 at 17:37 (9 jaar ago)

  …..loeder moeder klinkt zo negatief, volgens mij ben je een hele leuke lieve moeder en boft die kleine man. ….sterkte met de laatste loodjes …..groetjes M.J.

  Beantwoorden
  • Bianca
   4 augustus 2015 at 09:17 (9 jaar ago)

   Haha loedermoeder is ook met een dikke knipoog hoor!

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.