De afgelopen weken doet deze mama het rustig aan. Ik ben niet zo mobiel momenteel dus tijd genoeg om lekker samen aan te rommelen in huis. De kleine man heeft een actieve knutsel-periode deze zomer. Dat komt nu dus prima uit. We verzamelden wat glazen potjes. Op deze manier heb ik steeds een leuke knutsel activiteit achter de hand. Allemaal simpel maar erg leuk om te doen. We zijn lekker gaan knutselen met potjes.

Knutselen met potjes; schelpenvaas

knutselen met potjes

Zoals je kon lezen in mijn post van afgelopen zondag, had de kleine man schelpjes gezocht op het strand. Met veel schelpjes speelt hij buiten in zijn modderkeuken, maar de mooiste hebben we uitgezocht om mee te knutselen. Voor deze DIY heb je een potje nodig, een pakje zelfdrogende klei (dit pakje kwam van de Action) en natuurlijk schelpjes.
De potjes heb ik eerst ontdaan van het etiket. Gewoon met heet water onder de kraan. Vervolgens hebben we de klei gekneed en uitgerold. Steeds even passen en meten of het al helemaal om het potje past. De kleine man vond het vooral erg leuk om de klei te rollen. Uiteindelijk hebben we het potje op de klei gelegd en zo de klei eromheen geplakt. De randjes even netjes afwerken en het ‘plakken’ kon beginnen. Onze peuter heeft alle schelpjes er in geduwd, hij maakte er een mooie mozaïek van. Even een goede nacht laten dromen en klaar!

Knutselen met potjes; Glasverf

knutselen met potjes

Ooit kocht ik bij, wederom, de Action een doosje met glasverf. Vijf kleine tubetjes verf voor een paar euro. We maakten hier al eens een theeglas van voor moederdag en dit keer hebben we een potje versierd. Deze DIY behoeft weinig uitleg, het potje is afgewassen en vervolgens geverfd met de glasverf. Let wel even op dat je iets op je tafel legt, als de verf eenmaal droog is krijg je het er niet zo makkelijk meer af. Bij deze activiteit had de kleine man iets minder geduld. Hij ging als een wilde aan het werk met de kwast en was dus binnen drie minuten klaar. Hij is echter wel erg trots op het eindresultaat want hij wil het potje elke avond bij zijn bord. Uiteraard doen we er dan een waxinelichtje in. Spelen met vuur vind hij namelijk ook al bijzonder interessant. 😉

Knutselen met potjes; Minion

knutselen met potjes

De laatste toevoeging aan de familie potje is de minion. Enkele weken geleden zijn we naar de film geweest en deze wezentjes blijven toch wel bijzonder interessant. Eerder maakte ik al een Minion Quiet Book pagina, dit keer een Minion potje.
Nadat we, ook dit potje, helemaal schoon hadden gemaakt mocht meneer aan de slag met gele verf. Ik heb hier gewoon plakkaatverf voor gebruikt. Lekker met een dikke kwast het hele potje onder kliederen. Eigenlijk is kliederen altijd het leukst voor een peuter, dat kwam dus prima uit. Nadat het potje droog was heb ik er even een vernislaagje overheen gedaan. Plakkaatverf gaat anders zo snel bladderen. Ondertussen maakten we van papier een brilletje. We zochten een plakoogje uit (verkrijgbaar bij de Hema, Action & V&D) en de bril met oog plakten we om het potje heen. Even een paar haartjes en een mondje tekenen met een zwarte stift en klaar is Minion Stewart!

Alledrie de potjes staan nu te pronken op de eetkamertafel. Er gaan afwisselend bloemetjes of kaarsjes in en de kleine man laat ze trots aan iedereen zien.

Hebben jullie nog meer leuke ideeën om te knutselen met potjes? Wij horen ze graag!

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments on DIY; knutselen met potjes

 1. Marijke
  14 juli 2021 at 23:20 (3 jaar ago)

  Gebruik je hiervoor glazen potjes? Of kan je ook een andere soort gebruiken?

  Beantwoorden
  • Julia
   18 december 2021 at 09:07 (3 jaar ago)

   Dat vraag ik mij ook af! Ik heb namelijk een glazen potje!

   Beantwoorden
   • Bianca
    18 december 2021 at 10:51 (3 jaar ago)

    Ja, dit is allemaal gemaakt met glazen potjes inderdaad! Gewoon van de appelmoes, zoetbeleg, enz! 😁

    Beantwoorden
 2. Yvonne
  29 februari 2016 at 11:28 (8 jaar ago)

  Wat een goed idee, die schelpjes op de pot. Hier al verschillende dingen gedaan met klei en schelpen. Dit vind ik wel een super leuk idee!

  Beantwoorden
 3. Vlijtig Liesje
  25 augustus 2015 at 10:47 (9 jaar ago)

  Dat potje met de klei en schelpen vind ik erg mooi geworden. Wat bijzonder bedacht!

  Beantwoorden
  • Bianca
   25 augustus 2015 at 15:49 (9 jaar ago)

   Dank je wel. Klei en schelpjes gaan heel goed samen. Vrij simpele maar erg leuke activiteit

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.