Je wordt er mee dood gegooid. De tipi’s vliegen om je oren, de één nog mooier dan de ander. Allemaal alleen behoorlijk prijzig. En met prijzig bedoel ik tipi’s van rond de 100euro of zelfs meer. Dat vond ik het dan weer niet waard. Nadat ik zag hoe Charissa in een middagje een tipi in elkaar knutselde, wilde ik ook! Een ritje naar de Kwantum en de Gamma verder kon ik aan de slag. Ik maakte een DIY tipi! Hoe me dat afging?

Tipi materialen scoren

Aangezien ik niet zo mobiel meer ben had ik op internet wat vooronderzoek gedaan. Bij de Kwantum had ik een paar gave stoffen gezien voor maar vijf euro per meter. Samen met de kleine man gingen we op pad. Drie meter stof hadden we nodig. Eenmaal op de stoffenafdeling bleek dat ze het stofje in diverse kleuren hadden. Nu dus nog kiezen. We vonden een hele gave ruitjes stof met grijs en feloranje. Grijs garen erbij en klaar. Goedgekeurd door de kleine man reden we verder naar de Gamma. Daar gingen we op zoek naar bamboestokken. Zes lange stokken van 2 meter. De grootste lol hadden we samen want meneer wilde ook graag wat stokken dragen. Aangezien het ventje 1.05m is en de stokken dus twee keer zo lang, was het een hilarisch gezicht. Hoe hou je zoiets toch vast als je zelf klein bent?

diy tipi

DIY Tipi; aan de slag

Thuis aangekomen zijn we direct aan de slag gegaan. Op de blog van Charissa zag ik dat zij een stappenplan gebruikte van de IKEA. Dat zag er super simpel uit, dus aan de slag gingen we. Allereerst gestoei met stokken om ze aan elkaar te binden zonder dat ze omvielen. Dat viel nog niet mee. Ok, kalm blijven Bianca. De kleine man hielp me mee en verzekerde me dat het wel goed zou komen. De katten hingen in de stokken dus dat was ook aardig irritant. Uiteindelijk bleef het spul staan met behulp van een paar strakke knopen touw. Vervolgens stof knippen; piece of cookie. Ook het aan elkaar naaien ging als een speer. Ik volgde gewoon de stapjes uit het plan. Hop tentdoek over de stokken en het leek echt al op een tipi. In het stappenplan van IKEA maakten ze vervolgens lintjes aan de binnenkant zodat je de stokken eraan vast kon binden. Prima, doen we dat toch even? En daar kwam de frustratie.. Stoom uit mijn oren, zweetdruppels op mijn rug en harde buiken omdat bleek dat ik de lintjes niet goed uitgemeten had. Grrr.. Ik was er helemaal klaar mee.
Nadat ik een half uur naar de tipi had gekeken en mezelf had vervloekt, gaf ik het op. Laat maar, stomme tipi tent.
Een nachtje slaapje later, kreeg ik opeens een ingeving. De kleine man was een dagje bij oma en ik had alle tijd en rust om me weer op de tipi te storten. Ik begon rustig aan, zette de stokken op de juiste plaats, legde het doek eroverheen en heb relax afgespeld waar de lintjes moesten komen. Halleluja! Hulde! Driemaal hoera! Een half uurtje later stond daar een echte Tipi! En hij bleef nog staan ook!
diy tipi

De moraal van dit verhaal? Vergeet niet stap 6 uit het stappenplan. Ik was zo eigenwijs dat ik het uit ging meten en dan klopt er dus geen z*k meer van. Het had me heel wat gefrustreerde uurtjes gescheeld als ik gewoon goed had gelezen. Maar ach..
De tipi staat, ik moet de katten er steeds uit jagen en de kleine man is blij. Wat wil je nog meer?

Hebben jullie kids al zo’n leuke tipi-tent? Gekocht of zelfgemaakt? Ik ben benieuwd.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments on DIY Tipi en hoe de stoom uit mijn oren kwam

 1. Vlijtig Liesje
  14 augustus 2015 at 13:09 (9 jaar ago)

  Ik vind je tent erg mooi geworden. Zelf maak ik er wel eens eentje van een paar bonenstaken. Daar werp ik dekens en lakens over en voila! Een tipi.

  Beantwoorden
 2. Janette
  13 augustus 2015 at 13:12 (9 jaar ago)

  Hij is superleuk geworden!

  Beantwoorden
 3. Linda
  13 augustus 2015 at 08:53 (9 jaar ago)

  Wat gaaf, ik krijg spontaan zin er ook een te maken. Vindt ze in de winkel ook te duur.

  Beantwoorden
  • Bianca
   13 augustus 2015 at 15:28 (9 jaar ago)

   Aan de slag, zou ik zeggen! Als je niet zo eigenwijs bent als ik, en gewoon de stappen volgt dan staat hij zo! Succces!

   Beantwoorden
 4. Nic
  13 augustus 2015 at 08:08 (9 jaar ago)

  Hij is gaaf Bianc!!

  Beantwoorden
  • Bianca
   13 augustus 2015 at 15:27 (9 jaar ago)

   Dank je wel! Kostte wat bloed, zweet en tranen maar uiteindelijk is hij leuk geworden!

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.