Dronken mensen en kinderen spreken de waarheid. Ze zeggen het.. Nu ben ik de laatste negen maanden niet bepaald dronken geweest. Dus ik heb wat dat betreft weinig nieuws te melden. Wel hebben we een peuter in huis en aangezien deze dus de waarheid zou moeten spreken… Eerlijk is hij in ieder geval wel.

Sinds de kleine man kan praten hou ik bij wat hij voor bijzondere en grappige uitspraken doet. Soms zijn het versprekingen, soms ontdekkingen maar ook wel eens hele verhalen. Zijn uitspraken komen echter altijd uit zijn, nog, eerlijke kinderhart. Heerlijk vind ik dat. Hij gunt ons steeds weer een bijzonder kijkje in zijn peuterbrein.

Huisvesting

Zo verbaasde hij vorige maand een vriendin van mij met een bijzonder eerlijke kijk op de huisvesting van de gemiddelde Nederlander. Volgens onderzoeken woont ruim zes op de tien Nederlanders in een rijtjeshuis. Die zie je dan ook overal en de kleine man komt ook regelmatig in een rijtjeswoning bij familie en vrienden. Je zou toch zeggen dat het voor hem een normale en bekende huisvesting is, ook al wonen wij zelf in een vrijstaande woning. Niets bleek minder waar. In de auto onderweg naar huis keek meneer wat uit het raam. Hij reed langs een lang blok rijtjeswoningen. Niets bijzonders zou je denken. Totdat hij verontwaardigd tegen vriendin N zei; “Nou ja! Die huizen zitten allemaal aan elkaar vast!” Hij concludeerde vervolgens ook dat de tuintjes ook vast zaten. Het moet toch niet gekker worden?! Vriendin N probeerde haar lachen in te houden en reageerde met een kort en bondig “ja”. Eenmaal thuis aangekomen hebben we er smakelijk om gelachen. Blijkbaar was dit fenomeen nooit echt tot hem doorgedrongen. Opa en oma, vriendjes, familie, allemaal wonen ze in een tussenwoning, maar toch vond de peuter het gek en dat liet hij maar al te duidelijk weten.

Logeerbed

De afgelopen week had hij ook weer zo’n momentje. Op de babykamer staat al geruime tijd een logeerbed voor als mijn zusje komt logeren. Aangezien de babykamer eindelijk de bedoelde functie zou krijgen, moest het logeerbed eruit. Ik vertelde de kleine man dat we het logeerbed naar de werkkamer van papa zouden verplaatsen. Het bekende “ohw, waarom dan” volgde daarop. Als grapje gaf ik als antwoord; “Nou, als ik papa dan zat ben, kan hij daar slapen.”

Vervolgens liep de peuter naar papa toe en vertelde hem dat we het logeerbed wilden verplaatsen. “Papa, als jij dan zat bent kan je op je werkkamer slapen.”

Ik kwam niet meer bij. Tsja, kinderen spreken de waarheid, toch?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.