Zelf zijn wij gek van reizen. We vinden het heerlijk om in het vliegtuig te stappen naar een ver oord en daar de cultuur en natuur te ontdekken. Met de komst van de kleine man hebben wij dat even op een laag pitje gezet. Sinds zijn geboorte hebben we de vakanties iets dichter bij huis doorgebracht, in Nederland of binnen Europa. Stuk voor stuk heerlijke vakanties. Toch hadden we weer erg veel zin om op reis te gaan. Afgelopen januari was het dan eindelijk zo ver; een verre reis met peuter!

Verre reis met een peuter; waar gingen we naartoe?

Vooraf hadden we bedacht dat het ons fijn leek om de vliegreis op te kunnen delen. We hadden al een aantal keer met de kleine man gevlogen. Dit was prima te doen maar ook vrij vermoeiend voor de papa en de mama. Voor deze verre reis hebben we ervoor gekozen om via Dubai te vliegen. Dubai is een te gekke bestemming die zich prima leent voor een tussenstop van een paar dagen. Vervolgens vlieg je in een paar uur naar een mooi ver oord in Azië. Wij vlogen, na een tussenstop van twee dagen, naar Sri Lanka.

verre reis met een peuter

Sri Lanka met een peuter

Sri Lanka was echt een enorme goede keuze om te reizen met een peuter. Het land is niet zo groot, de mensen zijn vriendelijk, de accommodaties zijn netjes en de natuur is geweldig mooi. Eenmaal in Sri Lanka hebben we een rondreis gemaakt met een privé-chauffeur. Dit was ideaal met een kleintje. We konden zo alle dagen goed afstemmen op onze behoeftes maar ook zeker op het ritme van de kleine man. Alles in overleg met de chauffeur die tevens onze gids was. Erg leuk want deze man wist, als inwoner, bijzonder veel over de rijke geschiedenis en de natuur van dit land. Hij vertelde hier gepassioneerd over en kwam met veel leuke ideeën om onze reis extra speciaal te maken. Zo tipte hij een Schildpaddenopvang, wist hij de mooiste tempels te vinden en kende hij veel dieren en planten bij naam.

Doordat Sri Lanka nog geen anderhalf keer zo groot is als Nederland, zijn de afstanden goed te overzien. Na een paar uur in de auto bevond je je in een totaal andere omgeving. De natuur, en zelfs het klimaat, is enorm divers waardoor je elke paar uur opnieuw je ogen uitkijkt. Peuters zijn enorm actief dus het was extra fijn dat we niet zulke lange reisdagen hadden. In de auto deden we spelletjes, keken we een filmpje op de Ipad of staarden we lekker uit het raam. Onderweg wees de chauffeur ons op leuke plekjes en konden we stoppen waar we wilden. Super!

verre reis met een peuter

Tijdens deze reis hebben we op te gekke plaatsen geslapen. In huisjes midden in de natuur, waar ’s ochtends de apen over het dak renden en je ’s avonds niet zonder gids naar buiten mocht in verband met wilde olifanten en luipaarden. In strandhuisjes waar je wakker werd terwijl je de zee hoorde golven. In hotels op een berg waar je uitkeek over de mooiste natuur. Ga zo maar door. Alle accommodaties waren super netjes en voorzien van een extra bed voor onze peuter. Vooraf hadden we aangegeven dat we graag wilden verblijven op plaatsen waar ook een zwembad was. Onze kleine man genoot volop van een plons in het frisse water na een drukke dag. Even afkoelen en daarna moe maar voldaan naar bed.

Qua bezienswaardigheden en uitjes kun je helemaal los gaan in Sri Lanka. Wij hebben ervoor gekozen om een combinatie te maken tussen cultuur en natuur. Als echte natuurliefhebbers konden we ons hart ophalen in Sri Lanka. Ook onze peuter is gek van dieren en struinen door de natuur. We hebben dan ook enorm veel dieren kunnen spotten, veel mooie natuurgebieden verkent en genoten van al het moois. Zo is een bezoek aan één van de Nationale Parken een echte aanrader. In een heuse jeep gingen we op safari. De kleine man genoot met volle teugen en bleef maar zoeken naar dieren. We hadden mazzel en spotten zelfs een aantal luipaarden. Te gek!  Aan de kust zijn we op walvistocht geweest. Na een paar uur varen vonden we niet alleen walvissen maar vooral ook een hele grote groep orka’s. Zo gaaf om te zien en ook vooral om te zien dat de kleine man met volle teugen aan het genieten was.

verre reis met een peuter

Wat betreft cultuur kun je ook je hart ophalen. Sri Lanka heeft een rijke multiculturele geschiedenis. We hebben dan ook diverse tempels en heilige plaatsen bezocht maar ook de koloniale steden zijn een bezoekje waard. De kleine man heeft zelfs Lions Rock beklommen. Een enorme rots met bovenop de overblijfselen van een eeuwenoude citadel. Heel stoer vond hij dat. Ik had vooraf verwacht dat hij dit soort dingen niet zo leuk zou vinden. Dat viel echter reuze mee. Als je de bezoekjes maar niet te lang maakt en je peuter erbij betrekt.

verre reis met een peuter

Verre reis met een peuter? Vooral doen!

Twijfel je nog of je wel of geen verre reis met je kinderen wilt maken? Stop dan maar met twijfelen. Het is echt een aanrader! Het is zo ontzettend gaaf om je kind te zien genieten van de bijzondere dingen die je ziet. De reis kun je zo gek maken als je zelf wilt en als je zelf ontspannen bent dan is je kleintje dat ook al snel.

We zijn inmiddels alweer een half jaar verder en nog steeds heeft de kleine man het regelmatig over Sri Lanka. In zijn spel komt dit terug en in gesprekjes. Hij weet nog opvallend veel dingen en begint soms spontaan over de dieren die hij daar heeft gespot. Super toch?

Ik kan nu al niet wachten om weer een verre reis te maken maar dan met zijn vieren. Ik begin maar vast met fantaseren. Waar zou onze volgende verre reis naar toe gaan?

Hebben jullie ook een verre reis met de kinderen gemaakt? Waar ben je geweest en welke bestemming raad je aan?
Of zie jij dit echt niet zitten? Ik ben benieuwd!

 

 

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.