De afgelopen week hebben we zo nu en dan lekker regenachtige dagen gehad. Tussen de buien door gingen we heerlijk naar buiten maar als het erg nat was moesten we ons binnen vermaken. Gelukkig vind mijn kleine man het erg leuk om te knutselen dus we gingen maar weer eens aan de slag. Om lekker bij het herfst thema te blijven maakten we een egel van klei en herfstmaterialen.

Wat heb je nodig?

egel van klei

Voor deze DIY heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Wij gebruikten een stuk witte zelfdrogende klei en herfstmaterialen. Wij gebruikten de vruchtjes van de hemelboom maar je zou ook de ‘helicoptertjes’ van de esdoorn kunnen gebruiken. Alles wat door kan gaan voor de stekels van een egel is eigenlijk goed.

Egel van klei

egel van klei

Allereerst maakten we van de witte klei een simpele egelvorm. Zorg dat je de klei goed warm gekneed hebt, dit werkt makkelijker. Een egel heeft een beetje een puntig snuitje dus deze vorm je aan de bal. Vervolgens druk je de onderkant een klein beetje plat zodat de vorm blijft staan. De egelvorm zelf is voor een peuter nog een beetje lastig om te maken maar met een beetje hulp van mama lukte het prima. Wanneer je de vorm klaar hebt kun je de vruchtjes er in prikken. Ik had zelf, door middel van een lijntje, aangegeven vanaf waar de kleine man de vruchtjes erin mocht prikken. Het was namelijk bijzonder verleidelijk voor hem om ook het gezichtje vol te prikken. Uiteindelijk hebben we met een satéprikker twee oogjes gemaakt en klaar is je egel van klei. Laat hem minimaal een nacht met rust zodat hij helemaal goed uit kan harden.

egel van klei

Bij ons staat de egel bij alle andere herfstknutsels op de eettafel. Naar mate de herfst vordert zal ik vast wel weer ruimte moeten maken voor nieuwe knutsels maar vooralsnog staat het erg gezellig.

Maken jullie ook wel eens van klei? Heb je nog leuke tips voor ons?

 

5 Comments on DIY; Egel van klei

  • Bianca
   27 september 2015 at 16:05 (5 jaar ago)

   Oh leuk, het was heel leuk om te maken. Ben benieuwd hoe die van jullie worden.

   Beantwoorden
  • Bianca
   27 september 2015 at 16:05 (5 jaar ago)

   Dank je wel! Veel plezier ermee

   Beantwoorden
 1. Janette
  26 september 2015 at 08:51 (5 jaar ago)

  Superleuk geworden.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.