Vrijdag konden we er toch echt niet onderuit. De temperatuur was nog prima en tussen de buien door scheen de zon maar let’s face it… De herfst is in aantocht. Nadat de kleine man naar de peuterspeelzaal was geweest zijn we dus maar lekker aan de knutsel gegaan. Dit keer veranderden we de seizoensboom weer. We maakten er een echte herfstboom van.

Seizoensboom

Als je Bblogt al even volgt dan heb je de seizoensboom al een aantal keer voorbij zien komen.(Ijsjesboom en zomerbeestjes) Op een klein tafeltje in de woonkamer hebben wij een hele gave houten boom staan die we steeds aanpassen aan een thema of seizoen. De afgelopen maand had deze boom het thema “Zusje” omdat de peuter een zusje kreeg. Vrijdag vond ik het echter tijd om de boom weer eens te veranderen. We maakten er een gezellige herfstboom van.

Egeltjes en blaadjes

herfstboom

Ik liet de kleine man egeltjes maken voor in de boom. Uit bruin karton knipte ik de vorm van een egeltje. Vervolgens knipte ik stekels uit bruin papier. De peuter ging ijverig aan het werk om beide egeltjes vol te plakken met stekels. Uiteindelijk hoefde ik er alleen nog maar een gezichtje op te tekenen en klaar waren de egels. Een vrij simpel idee maar het effect is erg leuk.

Op Pinterest vond ik een super simpel maar leuk idee om blaadjes te maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is papier, een schaar en lijm. Volg even de link voor de super duidelijke werkomschrijving van deze blaadjes.

Het uiteindelijke resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Een vrolijke herfstboom staat nu te pronken op het tafeltje. Afgelopen week zag je al wat tips voorbij komen van ons pinterest-bord voor de herfst. De komende tijd zullen we dus ongetwijfeld nog meer leuke herfstdingen maken dus dan zal het tafeltje langzaam aan steeds voller worden.

herfstboom

Wat vinden jullie van onze herfstboom? Hebben jullie nog meer leuke herfst ideeën? Ik hoor ze graag!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 8 Comments on DIY; herfstboom

 1. Marijke
  25 september 2015 at 21:19 (9 jaar ago)

  oh dat egeltje is ook echt leuk! Ga ik volgende week ook maken met mijn mannetje denk ik.

  Beantwoorden
  • Bianca
   27 september 2015 at 16:06 (9 jaar ago)

   Leuk! Ik ben benieuwd hoe ze worden

   Beantwoorden
 2. Linda
  15 september 2015 at 09:27 (9 jaar ago)

  Leuk geworden, hier staat ook een seizoensboom maar nog niets aan geknutseld. Wel zomerthema al weg gehaald dus is nu een beetje kaal.

  Beantwoorden
  • Bianca
   16 september 2015 at 12:40 (9 jaar ago)

   Ow wat leuk dat jij er ook één hebt staan. Ja de zomer is wel echt over hè. Jammer hoor

   Beantwoorden
 3. Janette
  15 september 2015 at 09:11 (9 jaar ago)

  Superleuk weer!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.