En dan ben je opeens een draagmama. Ik hoor je denken; wat? Nee, geen draagmoeder als in zwanger voor een ander, maar een draagmama. Een dragende mama. Zo’n moeder met een draagdoek waar dan een pakketje baby in verstopt zit. Yep, sinds deze week val ik in de categorie draagmama.

Ergonomisch dragen?

Toen de kleine man een baby was droeg ik meneer ook. Hij heeft tot vijf maanden last gehad van ernstige buikkrampjes dus we hebben hem veel gedragen en gewiegd. We droegen hem toen echter nietsvermoedend in de draagzak die dus NIET ergonomisch blijkt te zijn. Tsja, als kersverse ouders doe je echt je best en als je dan in een babyzaak een draagzak koopt ga je er vanuit dat deze ook goed is. Pas later las ik mij in en bleek de alom bekende draagzak juist niet goed te zijn voor de baby. Zo’n kleintje hoor je namelijk te dragen in de M-houding. Met de knietjes hoger dan de billen en dus niet bungelend uit een draagzak. Onze kleine man heeft er niets aan over gehouden maar aangezien ik nu beter weet gebruik ik nu dus een draagdoek.

Geiten wollen sokken

Voorheen keek ik stiekem een beetje zwart-wit naar moeders met een draagdoek. Ik vond het vaak nogal geiten-wollen-sokkerig aandoen. Van die zweverige natuurtypes die wollen sokken in hun Teva’s dragen. (Mijn excuses voor de mensen die zich toch aangesproken voelen.) Tot ik me er dus in verdiepte en ontdekte hoe fijn dragen met een draagdoek eigenlijk is. Je hebt je handen vrij, je kindje dicht bij je en het is ook nog eens super goed voor de hechting tussen moeder en kind. Jawel, ik ben helemaal om!

Draagmama

Onze kleine meid heeft overdag geregeld last van buikkrampjes. Het hoort erbij, I know, maar lastig vind ik het wel. Aangezien ik me ook bezig wil houden met de kleine man slaapt de dame nu regelmatig op mijn buik in de draagdoek. De buikkrampjes lijken een stuk minder heftig als ze zo dicht bij me is en ik heb mijn handen vrij. Zo kan ik lekker met de kleine man spelen terwijl de kleine dame dicht bij me is. Ideaal dus!

Dragen jullie ook? Hoe bevalt dat?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on En toen was ik draagmama

 1. Marjolein
  13 september 2015 at 15:05 (9 jaar ago)

  Wij hebben Isa ook vaak in een draagdoek gehad. Even leren knopen, maar daarna ideaal. Die geluidjes die je dan hoort zijn zo fijn! Ook wes vond dragen heel leuk, lekker op papa’s borst naar het strand en het bos. Staat ook nog eens super schattig 😜

  Beantwoorden
  • Bianca
   14 september 2015 at 19:59 (9 jaar ago)

   Ow echt? Wat leuk! Dat wist ik helemaal niet. Ja ik ga papa ook maar eens leren knopen, dat scheelt mij weer tillen 😉

   Beantwoorden
 2. Linda
  9 september 2015 at 08:19 (9 jaar ago)

  Wat fijn dat het zo goed bevalt. De eerste hebben we ook een paar maanden gedragen in een draagdoek vanwege de darmkrampjes en zo’n verkeerde draagzak gekocht. Dat vond ik zelf ook niet prettig. Nu paar jaar verder en een tweede ergo draagzak erbij. Speciaal voor dreumesen en peuters. Ideaal.

  Beantwoorden
  • Bianca
   9 september 2015 at 15:54 (9 jaar ago)

   Ja zo’n draagzak hebben wij ook. Op onze reis naar Sri Lanka zat onze kleine man veel op onze rug. Hij sliep er zelfs in. Ideaal

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.