Donderdag 27 augustus werd onze kleine meid geboren. Inmiddels zijn we alweer een ruime week verder. De kraamhulp is weg, de ergste drukte voorbij. We zijn lekker met z’n vieren. Het was een bijzondere kraamweek die behoorlijk snel voorbij is gegaan.

Een kraamweek vol kraamverbanden, beschuit, poep noteren en siliconen. Even een overzichtje;

– Een week vol pakken kraamverband. Formaat kingsize matras. Gevoelsmatig dan, want jemig wat zijn die dingen gigantisch. Je voelt je bijna de prinses op de erwt.
– Dagen lang het gevoel alsof ik net bij dokter Schumacher was geweest, waar de operatie net niet goed had uitgepakt. De siliconen van Pamela Anderson waren er niets bij. De echtgenoot vond het helemaal leuk, al mocht hij er niet naar kijken laat staan aankomen. Jammer maar helaas.
– De eerste pakken luiers zijn er doorheen gegaan. Elke luier moest ook nog eens geïnspecteerd en genoteerd worden. Altijd fijn zo’n schemaatje van de kraamzorg. Midden in de nacht met een half oog invullen of mevrouw gepoept en/of geplast had. Dat ga ik dus niet missen.
– Rollen beschuit en pakken roze muisjes hebben we weggewerkt. Niet eens omdat we zoveel bezoek kregen maar vooral omdat ik zelf de beschuitjes zo lekker vind. Toen de beschuit op was at ik zelfs boterhammen met muisjes. Heerlijk!
– Er zijn veel wasjes gedraaid, onder andere omdat ik maar een paar setjes in maat 50 heb. Ik had vooral maatje 56 gekocht en dat is echt veel te groot. Ook verschoont de kraamzorg elke dag je bed. Mij hoorde je niet klagen.
– Er passeerden drie kraamhulpen de revue. De eerste dagen had ik echt een topper in huis. Zij kon echter niet de hele week blijven. Halverwege kreeg ik dus een dame die allergisch was voor katten. Erg praktisch in een huis met twee katten en twee honden. Dus hop na een uurtje weer een ander.
– Er werden zo’n 240 vlaggetjes geregen aan 60 touwtjes, die vervolgens in een berg enveloppen werden gestopt.  Dit alles omdat het geboortekaartje een vlaggenlijntje is. Erg gaaf idee maar wel even een klusje om ze allemaal af te werken. Gelukkig had ik daar een super rijg-team voor. 
– De kleine man legde vele kilometers af om de kaartjes te posten. Een echte postbode was hij, bij oma achterop de fiets en bij papa in de bakfiets.
– Er gingen een paar thermometers doorheen. Ik had netjes nieuwe thermometers gekocht maar ze gaven steeds hele lage temperaturen bij ons. Best apart aangezien we toch echt warm waren.

Zo was het een week van grote getallen, bijzondere momenten en wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Langzaam proberen we er weer een beetje routine in te krijgen. Dit zal vast nog even duren maar ach dat levert wel weer blog-inspiratie op.

Herinneren jullie je je kraamweek nog? Viel het mee of viel het tegen?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.