Ik zeg het je. Er bestaat een geheime samenzwering onder kinderen. Ze hebben allemaal een soort onzichtbaar lijntje met elkaar. Als papa en mama niet opletten worden er stiekem onderlinge afspraakjes gemaakt. Het is een onderlinge pact waarin ze afspreken wie wanneer de boel op stelten zet. Ik vermoed dat kinderen er een sport van maken hun papa en mama zo min mogelijk rust te geven. 

Zit je eindelijk even lekker op de bank met een kopje thee, gooit je peuter een beker limonade over de vloer. Je kunt dit niet even laten liggen want er rent gelijk een hond doorheen en de katten staan de rest op te likken. Feest!

Heb je net je vloer ontdaan van stofnesten, haarballen en hagelslag bedenkt je peuter dat hij echt NU met z’n baggerlaarzen naar binnen moet. En nee, hij kan niet wachten tot jij netjes buiten z’n laarzen uit doet. Laat staan dat hij even op de deurmat blijft staan. Nee, hij moet nu direct naar binnen rennen.

Lig je net heerlijk ingenesteld in je warme bedje, hopend op een rustig nachtje waarin je baby lekker doorslaapt. Eist de pasgeboren dame dat ze toch echt nog een flesje wil en vervolgens echt niet in haar eigen bedje wil slapen. Dag nachtrust.

Heb je ’s ochtends om 6uur een flesje gegeven aan de kleine prinses, kruip je weer even terug je bed in. Ben je net in een diepe slaap gedommeld, komt er een drukke peuter je bed in met de mededeling dat hij echt niet kan slapen. Of je hem nog even zes keer terug in zijn bed wil leggen. Ow ja, of je dan gelijk even een liedje wil zingen en een verhaaltje wil vertellen. Lees; mama is weer klaar wakker, grrr..

Heb je je baby net lekker in bad gedaan. Haartjes gewassen, schone kleertjes aan. Wat overigens ook een toestand is want alles is klein aan een baby en probeer dan maar eens die ieniminie ledemaatjes in nog kleinere kleertjes te stoppen terwijl ze hard huilt omdat aankleden stom is. Is je baby dus net fris en fruitig,  spuugt mevrouw een hele voeding uit. Gevolg; stinkende melk in d’r nekje, zeiknatte haartjes en een drijfnatte shirtje. Weg zwitsal-geurtje. Zucht..

Doe je je peuter last minute nog even leuke kleren aan voor de foto’s die er op de peuterspeelzaal gemaakt zullen worden. Nog even een gelletje in z’n haar en meneer ziet er uit om door een ringetje te halen. Exact twee minuten vóór je de deur uitgaat rolt meneer over de bank waardoor z’n haar voor geen meter meer zit en smeert hij nog even snel z’n pasta-mond af aan zijn mooie schone shirt. Er is geen tijd meer om nog hem nog even op te dirken dus meneer gaat als een echte schooier op de foto. Ohw en uiteraard was hij de dag ervoor nog even hard gevallen en heeft hij nog een mooie schaafwond op zijn wang. Dus…

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Net als je denkt dat je alles hebt gehad creëren je kinderen wel weer een nieuwe situatie om op in te springen. Alles om papa en mama lekker bezig te houden. Nou ja, het houdt me in ieder geval van de straat.

Hebben jullie ook wel eens soortgelijke situaties mee gemaakt? Sterkte ermee 😉♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.