Wat een heerlijk weertje en weer bijna weekend. Nog even lekker genieten van de nazomer. Volgende week is het prinsjesdag en de weekendtips van deze week staan dan ook volledig in het teken van de derde dinsdag van september. De voorbereidingen zijn in volle gang en daar kun jij bij zijn! Lees snel verder om te weten waar je moet zijn voor de leukste activiteiten.

Prinsjesdag voorbereiding op zaterdag 12 september

Op de Lange Voorhout in Den Haag wordt vandaag druk geoefend met de paarden van de koninklijke marechaussee. Van 14.00-14.45uur kun je aanschuiven op de tribune op het korte stuk van de Lange Voorhout. Hier word je dan getrakteerd op een paardenshow. Blijf hierna vooral even zitten want van 15.00-16.00uur kun je vervolgens kijken naar de Show Saluutbatterij. Dit is een show met paarden en kanonsschoten door de Gele rijders (Korps Rijdende Artillerie). Wil je je paardendag helemaal compleet maken? Reserveer dan een ritje in een zogenaamde gouden koets. Deze koets brengt je langs de route die de echte gouden koets dinsdag zal afleggen. Onderweg word er van alles verteld over de rit en de bezienswaardigheden. Kijk even op de website van Den Haag om te reserveren.

Prinsjesdag voorbereiding op zondag 13 september

Lijkt het je leuk om de stoet te zien maar zie je het echt niet zitten om dinsdag in de drukte te staan? Of heb je gewoon zin in een gezellig dagje Den Haag met een glimp van de stoet? Ga dan zondag even naar Den Haag. De koninklijke stoet heeft dan zijn generale repetitie. Alle paarden rijden dan mee met enkele rijtuigen. De stoet begint bij de Koninklijke stallen aan de Hogewal om 10.00uur.

Prinsjesdag strandoefening maandag 14 september

Iets wat ik zelf altijd erg gaaf vind om bij te wonen. De strandoefening van alle paarden en ruiters die op Prinsjesdag mee rijden. Op het strand van Scheveningen, voor het Kurhaus, kun je op maandagochtend van 10.00 tot 12.00uur genieten van heel veel spektakel. Alle paarden van de Cavalerie worden voorbereid op de herrie die prinsjesdag eventueel kan geven. Denk hierbij aan veel vlaggen, geluid, knallen, vuurwerk en muziek. Zorg dat je op tijd bent want het is vaak erg druk.

Op de website van Prinsjesdag Den Haag vind je alle festiviteiten rond en op Prinsjesdag.

Ben jij er bij dit jaar?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 8 Comments on Weekendtips van week 37; Prinsjesdag

 1. Boerderij Zinin
  12 september 2015 at 23:38 (9 jaar ago)

  De maandag op het strand is echt een aanrader!
  Ik ben een paar jaar geleden geweest.
  Dit jaar doen er ook weer 2 paarden van vrienden hier in het noorden mee.
  Hopelijk doen ze het goed en zien we ze op Prinsjesdag terug op tv!

  Beantwoorden
  • Bianca
   13 september 2015 at 11:01 (9 jaar ago)

   Ow wat leuk zeg! Dan is het helemaal bijzonder om te kijken

   Beantwoorden
 2. Linda
  11 september 2015 at 11:27 (9 jaar ago)

  Wat een leuke tips, nooit geweten. Dat al tw twijfelen om dit weekend naar Scheveningen te gaan in verband met open monumentendag en kan dat goed combineren.

  Beantwoorden
  • Bianca
   13 september 2015 at 11:02 (9 jaar ago)

   Ja echt een aanrader die oefeningen. En als je er toch al bent, dan is het helemaal een leuke combi

   Beantwoorden
  • Bianca
   13 september 2015 at 11:02 (9 jaar ago)

   Ja dat doe ik ook altijd wel even. Ook gezellig toch

   Beantwoorden
 3. Janette
  11 september 2015 at 09:56 (9 jaar ago)

  Wij gaan met een ouder gevolg op kraambezoek bij t aller mooiste kleine meisje.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.