Weet jij welke paddenstoelen er allemaal groeien in Nederland? Kun jij de vliegenzwam onderscheiden van de inktzwam? Of heb je echt geen idee maar vind je het wel leuk om paddenstoelen te zoeken? Dan is dit een leuk bericht voor jou. De IVN organiseert namelijk diverse activiteiten rondom paddenstoelen. Word jij een echte paddenstoelexpert?

IVN

IVN (Instituut Natuureducatie en duurzaamheid) is een landelijke stichting die mensen bij de natuur betrekt. Zij organiseren op diverse locaties activiteiten met betrekking tot de natuur. Zo kun je deelnemen aan wandeltochten, cursussen, excursies en erg veel leuke natuurbelevenissen. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk het is om de natuur te ontdekken.

Paddenstoelexpert

Met de herfst in aantocht kun je erg veel paddenstoelen, zwammen en schimmels vinden in de natuur. Met het IVN kun je op ontdekkingstocht bij jouw in de buurt. Vind jij als eerste een vliegenzwam? Of kom je zomaar ergens een mooi “elfenbankje” tegen? Op de speciale paddenstoelenpagina van het IVN kun je gratis een gave zoekkaart aanvragen. Dit is een kaart met daarop afbeeldingen en namen van heel veel verschillende paddenstoelen. Zo kun je direct zien hoe die mooie paddenstoel heet. Vind jij ze allemaal?
Als je liever op zoek gaat met een echte expert kijk dan ook even op de website van het IVN. Daar vind je alle activiteiten bij jouw in de buurt.

paddenstoelexpert

Samen met de kleine man ben ik al even op pad geweest. We hebben lekker door het bos gestruind op zoek naar paddenstoelen. We vonden verschillende zwammen en zelfs een paar hele grote paddenstoelen. Ook hebben we even gekeken of er misschien toch een kaboutertje in zou wonen. Maar helaas, die kwamen we niet tegen. Zodra we de zoekkaart binnen hebben gaan we nog eens op onderzoek uit. Wie weet word onze kleine man dan wel een echte paddenstoelexpert!

Heb jij al paddenstoelen ontdekt? Ik ben benieuwd wie er de zeldzame maar klassieke vliegenzwam vind. Je weet wel, die rode met witte stippen.

paddenstoelexpert♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.