Eind volgende week is het weer zover; Halloween. Op 31 oktober kun je lekker griezelen en misschien zelfs wel langs de deuren om snoepjes te scoren. Wij deden eigenlijk nooit aan Halloween maar dit jaar vind ik het wel leuk om iets rond dit thema te doen. Onze kleine man is nog erg klein maar vind het wel leuk om peuter-vriendelijke spookjes en dergelijke te knutselen. Dit keer maakten we een enorme kliederboel wat uiteindelijk resulteerde in een spook en een mummie.

DIY Halloween; Spookje

Wat heb je nodig?

halloween

 • Behanglijm
 • een ballon
 • Verband
 • eventueel oogjes
 • zwart papier
 • zwarte stift of verf
 • draadje

Als eerste gingen we aan de slag om een peuter-vriendelijk spookje te maken. Geen eng ding maar gewoon een grappig spookje die kan ‘zweven’.
Maak als eerste een beetje behanglijm aan. Eén verpakking is meestal goed voor een flinke emmer, zoveel heb je echter niet nodig. Dus lees even goed op de verpakking wat de verhouding moet zijn. Ik heb een klein litertje aangemaakt en bewaard in een pot. Zo kunnen we er nog veel meer mee knutselen.
Blaas de ballon op en zet deze op een glas of pot, zodat hij van de grond is. Nu kan het kliederen beginnen. Knip stukjes van het verband en haal deze door het behanglijm. Als ze lekker kleven leg je ze over de ballon. Zo maak je een spook-vorm. halloween

Laat je spookje goed drogen. Ik heb hem een nacht moeten laten staan want door het gebruik van verband droogde het niet zo snel. Wij plakten in eerste instantie ook de oogjes alvast op het spook. Later heb ik deze er weer afgehaald want ik wilde een andere oog-vorm. Ik knipte van zwart papier twee ogen en plakte deze erop. Met een stift kun je vervolgens de mond erop tekenen. Zo is het wel een echt spookje maar heeft hij geen enge uitstraling. Als je helemaal klaar bent haal je de ballon onder je spookje uit en kun je hem ophangen.

halloween
Ik hing het spookje met een katoenen draadje aan de lamp boven de eettafel. ’s Avonds licht het spookje dan op en lijkt hij echt te zweven. Mijn kleine man vond hem bijzonder cool en ik vind hem zelf ook wel erg goed gelukt.

DIY Halloween; mummie

Met bijna dezelfde benodigdheden als hierboven maakten we ook nog een leuke mummie. Als je bekend bent op pinterest heb je dit idee vast al eens voorbij zien komen.

Wij gebruikten een longdrinkglas waar een waxinelichtje in past. De kleine man smeerde het glas in met behanglijm en ik wikkelde er een verbandje omheen. We plakten er twee oogjes op en lieten het glas een nachtje drogen. Vervolgens plaatste ik er een waxinelichtje in en klaar was onze mummie. Fluitje van een cent met een leuk resultaat.

halloween

Na afloop van deze knutselmiddag zat de behanglijm achter onze oren. Laten we het er ook vooral niet over hebben hoe mijn keuken eruit zag, maar we hebben ons weer prima vermaakt.

Doen jullie aan Halloween? Wat doen jullie dan zoal?

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on DIY; Halloween

 1. Channah
  22 oktober 2015 at 12:34 (9 jaar ago)

  Heel leuk om met kinderen te knutselen, leuk idee!

  Beantwoorden
 2. Nic
  22 oktober 2015 at 07:28 (9 jaar ago)

  Weer heel leuk gedaan!!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.