We kunnen er niet meer omheen. De herfst is ingezet en het wordt steeds kouder. Aangezien het ook steeds vaker regent zijn wij thuis weer lekker aan de knutsel gegaan. Dit keer maakten we herfstknutsels. Simpele activiteiten om te doen maar dat maakt ze niet minder leuk. We maakten een memory en weer iets voor de vogeltjes. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

DIY Herfstknutsels; Dennenappel vogels

herfstknutsels
Aangezien wij een vogelrijke tuin hebben, hangen we regelmatig iets lekkers op voor de vogeltjes. In een nestkastje voor in de tuin hebben we elk jaar een stel koolmeesjes zitten en deze blijven ook trouw in de tuin in de winter. Voor hun vaste snack-stek maakten we dennenappels gevuld met vogelvoer.

Wat heb je nodig?

 • Grote dennenappels (ik kocht ze, met haakje, bij de Action)
 • Een pot pindakaas
 • Een lepeltje
 • Vogelvoer
 • Een bord of iets waarop gekliederd mag worden

herfstknutsels

Deze herfstknutsel is super simpel. Leg de dennenappel ergens neer waar het vies mag worden. Laat je kindje de dennenappel vol smeren met pindakaas en vogelvoer. Kliederen mag en is zelfs een vereiste. Wanneer het lekker vol geplakt is, maak je een lintje aan de dennenappel vast en hangt hem op in de tuin.
herfstknutsels

DIY Herfstknutsels; memory van eikeldopjes

Deze activiteit kwam ik tegen bij Mamascrapelle. Zij maakte een memory-spel van eikeldopjes. Zorg dat je een even aantal eikeldopjes hebt en verf ze, per setje, een mooie kleur. Even laten drogen en spelen maar. Super leuk toch!?

herfstknutsels

Heb jij ook al leuke herfstknutsels gemaakt? Heb je nog leuke tips?

 

2 Comments on DIY; Herfstknutsels

 1. ellen
  17 november 2015 at 07:51 (4 jaar ago)

  leuk dat je de eikeltjes memory hebt gemaakt. hier een groot succes geweest!
  ellen onlangs geplaatst…Review MonsterdoosMy Profile

  Beantwoorden
  • Bianca
   17 november 2015 at 20:16 (4 jaar ago)

   Ja ik vond het zo’n leuk idee van je! Mijn kleine man vond het ook erg leuk

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.