De Kinderboekenweek is volop bezig. De nadruk ligt op natuur, techniek en wetenschap en daar hoort natuurlijk ook een robot bij. Afgelopen zaterdag zijn wij al bij een echte robot wezen kijken dus we hebben inspiratie genoeg. Samen met de kleine man maakte ik dan ook een hele stoere robot. Vind jij het ook leuk om iets met het thema van deze Kinderboekenweek te doen? Lees dan snel verder om te zien hoe wij een robot maakten.

Kinderboekenweek Robot

Tussen de kerntitels van de Kinderboekenweek vind je een boekje over Botje. Een heel leuk boekje van Janneke Schotveld over Bibi die een meisjesrobot vind. Een heel spannend boek voor kinderen vanaf 6 jaar. Een robot hoort natuurlijk echt bij het thema dus gingen wij zelf ook aan de slag.
kinderboekenweek

We verzamelden een heleboel spulletjes. Wederom een pak babyvoeding, waar we eerder een vogelhuisje van maakten. Wat lege doosjes, knoopjes, papier, wc-rolletjes, schaartjes en lijm. In het proces zelf kwamen er nog wat materialen bij, zoals rietjes, pijpenragers, aluminiumfolie en het lijmpistool.

Allereerst keken we hoe we de robot in elkaar wilden zetten. We kozen ervoor om het lijf te maken van het pak babyvoeding en het hoofd van een doosje. Samen beplakten we alles met papier en de kleine man knipte haren van karton. Terwijl hij deze op het hoofd van de robot plakte, lijmde ik het geheel op elkaar met het lijmpistool. Dit is een stuk sterker dan gewone lijm. Met pijpenragers en golfkarton maakten we de handen en voeten en met rietjes maakte ik de oren. De peuter had bedacht dat de robot hetzelfde oog als zijn minion moest hebben. Dus we maakten één oog van een wc-rolletje. Nog wat knoopjes op de buik en als kers op de taart knutselde de kleine man een hoedje van wc-rol. En klaar was de speciale Kinderboekenweek robot.

kinderboekenweek

Inmiddels staat de robot te pronken naast de seizoensboom in de kamer. Zo hebben we een hele gezellige thema-tafel.

Hebben jullie al wel eens een robot gemaakt?

 

affiliate links♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.