Vandaag start de Kinderboekenweek 2015 met als thema Raar maar Waar. Een super leuk thema waarbij de nadruk ligt op natuur, techniek en wetenschap. Wij zijn thuis alvast begonnen met het aanpassen van de seizoensboom. Ook hebben we het kinderboekenweekgeschenk en het prentenboek alvast gelezen. Wij zijn dus al helemaal klaar voor Kinderboekenweek 2015.

Kinderboekenweek 2015

Wij begonnen deze week stiekem vorige week al een beetje met het Kinderboekenweekfeest van Bol.com. We hebben hier enorm genoten en zijn thuis gelijk aan de slag gegaan met het aanpassen van onze seizoensboom. Deze was nog maar kort een herfstboom maar de Kinderboekenweek is wel een erg leuk thema om mee aan de slag te gaan. Enkele weken geleden ontving ik al een erg leuk perspakket van de persvoorlichter van de Kinderboekenweek. Daarin zat onder andere de Kinderboekenweekkrant. Na het lezen van deze krant hebben we kleine afbeeldingen van boeken uitgeknipt en hier een lange slinger van gemaakt. Zo is onze seizoensboom al helemaal klaar voor 10 dagen kinderboekenpret.

kinderboekenweek 2015

We hebben ook het Prentenboek van de Kinderboekenweek al gelezen. Deze ontvingen wij in het perspakket en hebben we inmiddels al verslonden. Een ontzettend leuk boekje van Mies van Hout genaamd Speeltuin. Dit boekje is voor maar €5,- te koop in de boekwinkel en is echt een aanrader. Mies van Hout neemt je in dit prentenboek mee op een spannende tocht door verschillende werelden. Op je vingertoppen klauter je door bomen, spring je over rivieren en ontwijk je het monster in de grot. Kun jij de weg naar de speeltuin vinden? Onze kleine man vind het echt een leuke boek om uit voorgelezen te worden. Vooral omdat je dus niet alleen kijkt en luistert maar ook actief mee doet in het verhaal.

Ook krijg je dit jaar weer een leuke geschenk wanneer je voor minimaal tien euro aan kinderboeken aanschaft in de boekhandel. Je ontvangt dan het boekje Perongelukt van Simon van der Geest.

“Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is…”

Zelf heb ik het boekje al gelezen maar de kleine man is er nog te klein voor. Een spannend boekje dus voor grotere kinderen.

kinderboekenwek 2015

Net zoals elk jaar ga ik ook deze week weer op pad naar de boekhandel om samen met de kleine man een boekje uit te kiezen. Ik ben benieuwd wat hij dit keer voor boek kiest. Verder gaan we aan de slag met proefjes. Kleine proefjes waarmee we zelf als echte wetenschappers kunnen ontdekken hoe dingen werken. Uiteraard lees je hier de komende dagen meer over. Kortom, wij zijn helemaal klaar voor Kinderboekenweek 2015!

Doen jullie iets aan Kinderboekenweek?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Kinderboekenweek 2015; Raar maar waar!

 1. Marjolein
  8 oktober 2015 at 20:07 (9 jaar ago)

  Leuk thema dit jaar he?! Maar wat een geweldige boom heb je daar staan. En wat leuk om die aan een thema op te hangen (letterlijk)!!!

  Beantwoorden
  • Bianca
   8 oktober 2015 at 20:09 (9 jaar ago)

   Ja echt een super leuk thema! Dank je! De boom wisselt regelmatig van thema, echt heel leuk!

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.