Gisteren was Bblogt uitgenodigd voor het Kinderboekenweekfeest van Bol.com. Wat hebben wij een leuke dag gehad! Ik viel van de ene verbazing in de andere. Niet alleen door het leuke feest maar vooral door de kleine man. Meneer bleef me maar verrassen. Hoe dat kwam? Dat lees je hier.

Kinderboekenweekfeest

Het Kinderboekenweekfeest werd georganiseerd door Bol.com ter ere van de Kinderboekenweek die volgende week woensdag start. Ik was samen met mijn zoontje uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. We zijn gek op boekjes lezen en voorlezen dus dit was een super feestje voor ons.

Na een, volgens de kleine man, lange autorit kwamen we aan op de parkeerplaats. Ik zag dat we een aardig stukje moesten lopen dus bereidde me al voor op een piepende peuter. Hier begon het al. Ik viel in de eerste verbazing van die dag. De peuter was namelijk mega enthousiast en rende praktisch het hele stuk. Normaal is hij niet zo’n wandelaar dus hier werd ik erg blij van.

verbazing

Eenmaal binnen begon het feest. De kleine man kreeg een stempelkaart zodat hij mee kon doen met alle activiteiten. Als eerste liepen we tegen Peppa Big aan. Als kind vond ik mensen in zo’n immens groot pak altijd doodeng. En stiekem nog steeds een beetje. Wat bezield je om in een pop rond te gaan lopen? Ik stel me dan toch altijd enge mannetjes voor. Kennelijk deelde mijn peuter deze gedachte niet. Hij liep naar Peppa toe en gaf het ding gelijk een hand en een high five. Huh? Kleine man, wie ben jij en wat heb je met mijn peuter gedaan? Zo verlegen als hij normaal kan zijn, zo stoer was hij vandaag.

Na een kort rondje werd iedereen naar het podium geroepen. Het feest werd geopend en Wilfred Genee kwam iets vertellen over zijn boek Wedden dat het lekker is. Een boek over de favoriete gerechten van voetbalsterren, bedoeld om kinderen op een leuke manier gezond te laten eten. Vervolgens las Angela Groothuizen uit haar kinderboek Paula en Khalilo. De kleine man kon hier zijn aandacht niet heel goed bij houden want meneer werd afgeleid door een levensgrote Nijntje. Ook daar ging hij even mee op de foto.

Na wat gedronken te hebben bij de, super leuk aangeklede, bar werd er geknutseld. Diverse auteurs presenteerden hun kinderboeken door middel van workshops. Zo hebben we een kijkdoos gemaakt, een deurhanger en heel veel kleurplaten gekleurd. De kleine man ging overal helemaal in op en kleurde ijverig op al zijn werkjes. Zodra hij klaar was ging hij netjes vragen om een stempel. Ook dat verbaasde me weer enigszins. Aangezien hij best wel verlegen is. Dat liet hij gister echter totaal niet blijken.

Zo ook tijdens het volgende verbazingwekkende momentje. Als kind vond ik het zelf altijd erg leuk om te zien dat andere kinderen geschminkt werden. Ik wilde dit echter nooit zelf. Dan ging er een vreemde zo dichtbij aan je hoofd zitten wriemelen. Nee niets voor mij. Ik had dus nooit verwacht dat mijn eigen kind dit wel wilde. ‘Mama, ik wil ook geschilderd worden’. Euh.. ok, prima vent. Ik verwachtte eigenlijk dat hij, zodra hij aan de beurt zou zijn, toch niet meer zou willen. Maar nee, weer een verbazing. Hij was aan de beurt en vertelde dat hij een leeuw wilde worden. Zo geschiedde, mijn man werd een super mooie leeuw. Trotse mama.

verbazing

Ik vervolgde mijn weg langs alle boeken met een leeuw aan mijn zijde. Er stonden zo ontzettend veel leuke schrijvers en boeken dat ik zelf eigenlijk alles wilde hebben. Ik had met de peuter afgesproken dat hij aan het einde van de middag een boek uit mocht zoeken. Vooral om mezelf te beschermen anders was ik thuis gekomen met een veel te grote stapel boeken. Hij zocht de Poepfabriek uit van Ron Schröder en Marianne Busser. Een enorm leuk en mega betaalbaar prentenboek met versjes over dieren. De illustraties spreken tot de verbeelding en de versjes zijn grappig en herkenbaar. Dit boekje sluit ook nog eens super aan bij het thema van de Kinderboekenweek, Raar maar waar. Nadat we dit boekje gekocht hadden vertelde ik mijn zoontje dat de schrijvers er ook waren. Hij liep vervolgens naar Marianne en Ron toe en vroeg of ze iets in zijn boekje wilden schrijven. Weer een momentje van verbazing. Waar was mijn verlegen kereltje gebleven? Wat was hij opeens groot! Uiteindelijk zat meneer zelfs bij Marianne op schoot. Apetrotse mama hier.

verbazing

Na een super leuke middag met veel boekjes en activiteiten, schepten we nog een zakje popcorn en gingen we naar huis. Een ballon van Peppa Big ging mee en onderweg aten we nog even lekker bij het bekende wegrestaurant met die ‘hoge boom’.  Kortom wij hebben genoten en zijn helemaal klaar voor de kinderboekenweek.

Doen jouw kinderen je ook weleens versteld staan? Wanneer verbaasde jij je?

affiliate links♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.