Bblogt was uitgenodigd voor een exclusieve preview van Meccanoid. Een hele stoere ‘speelgoedrobot’ van Meccano die geïntroduceerd wordt door speelgoedfabrikant Spin Master. Uiteraard mocht ook de kleine man kennis maken met deze robot. We hebben een erg leuke middag gehad en ik overweeg nu om een robot aan te schaffen. Ik zie mogelijkheden!

Meccanoid G15KS

Meccanoid G15KS is een robot die volledig gebouwd is uit Meccano onderdelen. Je kent dit vast nog wel, Meccano bestaat namelijk al 115 jaar, die plaatjes, moertjes en boutjes waarmee kinderen technisch bouwen. Na zo’n 6 uur sleutelen, ruim 1200 onderdelen monteren en wat simpel programmeren heb je een super gave robot van 120cm groot. (Wat we gelukkig niet zelf hoefden te doen.) Deze robot was dus nog groter dan de kleine man. Hij vond hem dan ook bijzonder indrukwekkend maar ook erg cool. Wanneer de ogen van de robot groen oplichten kan je hem een commando geven. Zo heeft Meccanoid even een dansje voor ons gemaakt en gaven we hem een high five. Deze commando’s stel je allemaal zelf in. Je kunt hem ontzettend veel leren aangezien een flink geheugen heeft en hij bezit 10 motoren  waardoor je zijn hoofd, armen en benen kunt bewegen. Meccanoid herkent je stem en kan je herhalen en nadoen. Te leuk dus! Aangezien dit zulk intelligent speelgoed is overweeg ik hem aan te schaffen en te trainen tot poetsmiep. Ik moet toch eens overleggen met de fabrikant of daar mogelijkheden voor zijn. 😉

meccanoid

Zoomer Dino & Zoomer Pup

Waar de kleine man ook enorm veel plezier mee had was de Zoomer Dino. Ook dit gave stukje speelgoed is een robot. Weliswaar een stuk kleiner dan de Meccanoid maar zeker net zo leuk. Onze kleine man had al vrij snel de afstandsbediening van deze dino te pakken. Deze dino reageert op aanraking en commando’s. Hij is wel een tikkeltje heetgebakerd want wanneer je aan zijn staart trekt gloeien zijn ogen rood op en doet hij vrij woest. Dat vond onze peuter natuurlijk super grappig. Na een kwartiertje spelen moesten we Zoomer Dino uit de handjes van meneer pulken want er waren meer kinderen die de dino wilden proberen. Ik heb maar met hem afgesproken dat we Zoomer op zijn verlanglijstje zullen zetten. Stiekem vind deze mama zo’n kleine dino in huis ook wel erg gaaf dus wie weet.

Zoomer Pup was nog zo’n gave robot. Deze zat lekker te chillen op een tafel en lonkte naar me. Ondanks dat het een speelgoed pup is vond ik hem er echt schattig uit zien. Na een korte kennismaking liet ik de pup al bijna van tafel stuiteren. De pup bleek namelijk net zo eigenwijs te zijn als mijn eigen honden. Deze robotpup heeft geen afstandsbediening maar kun je wederom commando’s leren. Je moet echter wel met hem trainen want hij moet het commando eerst leren. Ik kreeg dus een flashback naar de puppycursussen van mijn eigen honden maar dan zonder nat gras en verkleumde hondjes. Lijkt me dus ideaal! Yep, ook deze pup heb ik stiekem op mijn.. euh, de kleine man’s verlanglijstje gezet.

meccanoid

Na het spelen met Meccanoid en de Zoomer Dino en Pup hebben we nog lekker met de aanwezige Meccano gebouwd. De grote en kleine man maakten samen een voertuigje. Kortom, we hadden een gezellige middag.

meccanoid

Zou jij wel een robot willen? Waar zou jij hem dan voor willen gebruiken?

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.