Maandag is de Donorweek officieel van start gegaan. Elk jaar voeren diverse organisaties campagne om donors te werven. Dit jaar gaat deze campagne gepaard met een nieuwe website; wordookdonor.nl. Zelf sta ik al sinds mijn 18e in het donorregister. Heb jij je al laten registreren?

Waarom ik donor ben

Ik weet nog goed dat mijn tante jaren geleden een nieuwe nier nodig had. De grootste kans op slaging zou ze hebben met een nier van een familielid. Na diverse onderzoeken gaf haar zusje, mijn jongste tante, een nier aan haar. Een fantastisch gebaar wat van levensbelang was. Tot op heden gaat dit nog steeds goed. Deze gebeurtenis heeft behoorlijk indruk op me gemaakt. Mijn tante kon gelukkig geholpen worden door familie maar er zijn zoveel andere mensen die tevergeefs wachten op een orgaan. Voor mij was de keuze om me te registreren als donor dus eigenlijk vanzelfsprekend. Ik heb van dichtbij kunnen zien hoe belangrijk een donororgaan kan zijn. Wetende dat er een enorm tekort is aan donororganen heb ik mij dan ook op mijn 18e al laten registreren.

Donor worden, waar wacht je nog op?

De campagne van dit jaar laat, door middel van tv- en radiocommercials, zien dat iedereen een donor nodig zou kunnen hebben. De hoofdpersonen in de commercials hebben zich allemaal ooit geregistreerd als donor om na hun overlijden andere mensen te kunnen helpen. Ze dachten allemaal dat dit een ver-van-hun-bed-show was. Niet wetende dat zij zelf ooit een donororgaan nodig zouden hebben. Na hun orgaantransplantatie vertellen zij nu hun verhaal in de hoop mensen aan te zetten zich te laten registreren.
Want dat is het enige wat er in de donorweek gevraagd word. Laat je registreren. Ook wanneer je besluit om geen donor te worden. Momenteel is 42% van de bevolking in Nederland geregistreerd. Hiervan geeft slechts 24% aan dat ze donor willen zijn. Dit percentage moet toch omhoog kunnen? Laat je dus vandaag nog registreren, of je nu wel of niet donor wilt zijn.

donorregistratie

Voor meer informatie; https://www.donorregister.nl/

Sta jij al geregistreerd in het donorregistratie? Waarom wel of niet?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Waarom ik in het donorregister sta

  1. Connie
    14 oktober 2015 at 18:52 (9 jaar ago)

    Leuke blog, ik lees hem altijd. Goed dat je aandacht heb besteed aan het donorregister. Groetjes Connie

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.