Afgelopen zomervakantie begon ik met het plaatsen van weekendtips op vrijdag. Ik had gedacht dat deze rubriek er inmiddels niet meer zou zijn. Er vinden echter nog steeds erg leuke activiteiten plaats elk weekend dus ik kan nog lekker tips met jullie delen. Dit weekend kan je onder andere schieten bij de politie, snowboarden en is het natuurlijk ook dierendag.

Weekendtips

112dag Westland

Aan de Vierschaar 1 kun je zaterdag weer terecht voor de 112dag. Op het terrein van het politiebureau en achter rijschool Don krijg je een kijkje achter de schermen van onder andere de politie, de brandweer en de reddingsbrigade. Van 10.00u tot 17.00u kun je overal een kijkje nemen en word je getrakteerd op spectaculaire demonstraties. De gehele dag worden er brandweerwedstrijden gehouden voor de verschillende vrijwillige korpsen. Verder zal de dierenambulance ook aanwezig zijn. Rond 14.00uur arriveert er zelfs een stoet Amerikaanse voertuigen bij het politiebureau. Durf jij een kijkje te nemen in de cel en bij de brandweer? Van voorgaande jaren weet ik dat het ontzettend druk zal zijn, pak dus lekker de fiets.

Open dagen Dierenasiels

Aanstaande zondag is het Dierendag. Als echte dierenliefhebber laat ik dat natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Elk jaar kun je rond dierendag een kijkje nemen in de diverse dierenasiels. Ook dit jaar kun je achter de schermen kijken in de dierenasiels in Vlaardingen en Den Haag.In Vlaardingen kun je zaterdag een kijkje nemen op de open dag van het Dierentehuis Nieuwe Waterweg. Zij hebben tussen 10.00uur en 16.00uur diverse workshops, een wasactie en zelfs een spelletjesparcours voor honden. In het Haagsdierencentrum kun je zondag van 11.00uur tot 17.00uur terecht. Je kunt hier kijken hoe het er aan toe gaat in het dierenasiel en er zijn leuke activiteiten. Beide open dagen zijn ontzettend leuk voor kinderen en je steunt er natuurlijk ook de dieren mee.

Winteropening Snowworld

Met het mooie weer denk je niet zo snel aan kou, sneeuw en glühwein maar op zaterdag 3 en zondag 4 oktober word het wintersportseizoen geopend in Snowworld Zoetermeer. Dit betekend dat er twee dagen lang enorm veel leuke activiteiten zijn voor jong en oud. Vanaf 11uur kun je er terecht voor ski- en snowboardwedstrijden, freestyle clinics, proeverijen, winkelen en vanaf 11.30uur kun je gratis deelnemen aan proeflessen. Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een wintershow van een clown, je kunt apfelstrudel maken, knutselen, schminken, op het springkussen en tubegliden. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen deelnemen aan gratis proeflessen skieën en vanaf 8 jaar snowboarden. Voor kinderen vanaf 3 jaar strijkt het Burton Riglet Park neer bij het terras van Snowworld. Hier kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar voor het eerst op een snowboard klimmen en kennis maken met de sport.

weekendtips

Ga jij voor een één van de weekendtips? Zoek je de kou op of geniet je nog even van het zonnetje?

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Weekendtips van week 40

 1. Vlijtig Liesje
  2 oktober 2015 at 10:49 (9 jaar ago)

  Wat handig dat de dierenasiels open zijn. Hier in de buurt kun je anders alleen terecht op bepaalde tijden of op afspraak.

  Beantwoorden
  • Bianca
   2 oktober 2015 at 18:21 (9 jaar ago)

   Ja dat is bij ons ook zo hoor, maar met dierendag hebben ze allemaal Open dag. Altijd erg leuk

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.