Aangezien het Kinderboekenweek is sluiten deze week de weekendtips hier op aan. Er zijn namelijk enorm veel leuke dingen te doen in de regio met betrekking tot de kinderboekenweek. Zo kun je terecht op een groot Kinderboekenfeest en kun je een droomspeeltuin maken in het Kinderboekenmuseum.

Groot Niet Te Missen Haags Kinderboekenfeest

Op het Spui in Den Haag kun je zondag vanaf 12.00uur terecht in de Centrale Bibliotheek voor het Groot Niet Te Missen Kinderboekenfeest. Een hele mond vol maar het beloofd dan ook een hele leuke middag te worden. Je kunt hier overigens gewoon gratis naartoe en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Je vindt er die middag diverse voorstellingen. Zo kun je kijken en meedoen bij de voorstelling Drie Haasje Hopeladie voor kinderen vanaf 2 jaar of bij Emmertje voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook zijn er diverse workshops voor de kinderen. Daarnaast staan er kraampjes waar je de nieuwste boeken kunt kopen of informatie kunt krijgen. Alles sluit uiteraard aan bij de kinderboekenweek. Dit belooft een erg leuke middag te worden. Voor het gehele overzicht van de activiteiten neem je even een kijkje op de website van de Centrale Bibliotheek.

Kinderboekenweekfeest

Ook in Rotterdam is er zondag een leuk Kinderboekenweekfeest. Van 12.00 tot 17.00uur is het feest op de Hoogstraat met een overvol programma. Zo zijn er diverse auteurs aanwezig die voorlezen, signeren of zelfs een echte workshop geven. Je kunt bijvoorbeeld een megatekening maken, een muziekinstrument maken, een pop-up kaart maken of meedoen met een theaterworkshop. Ook is er een 3d scan aanwezig. Je kunt dan zelfs een beeldje van je eigen hoofd kopen. Hoe grappig is dat? Daarnaast zijn er voorstellingen voor jong en oud en kun je meedoen aan leuke knutselactiviteiten. Kijk voor alle informatie even op de website van de bibliotheek.

Kinderboekenmuseum

In Den Haag vind je een super leuk museum voor kinderen. Vorig jaar ben ik daar al eens geweest met de kleine man. Het Kinderboekenmuseum is een interactief museum met tentoonstellingen die aansluiten bij alle leeftijden. Zo kunnen de kleintjes bij ABC met de dieren mee klimmen en klauteren door boekjes als Nijntje, Rupsje Nooitgenoeg en Kikker. Hier ontdekken ze spelenderwijs de boeken en klanken, woorden en letters. Ook de Kikker tentoonstelling is erg leuk voor kleine kinderen. Je wordt hier meegenomen door de illustraties en figuren uit de bekende boeken van Max Velthuis. Ook hier kunnen kinderen lekker spelen en ontdekken. Het Kinderboekenmuseum is met de Kinderboekenweek natuurlijk helemaal leuk om te bezoeken. Voor alle informatie kun je een kijkje nemen op de website van het Kinderboekenmuseum.

Wat gaan jullie dit weekend doen?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Weekendtips van week 41; Kinderboekenweek

  1. Vlijtig Liesje
    9 oktober 2015 at 11:16 (9 jaar ago)

    Ik vind de kinderboekenweek altijd weer leuk. Goed om kinderen in aanraking te brengen met boeken!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.