Jeetje, week 42 alweer. Nog maar 10 weken en het jaar is alweer voorbij. De herfst is inmiddels ook echt ingezet en de dagen worden weer korter. Ok, genoeg deprimerend nieuws, tijd voor de weekendtips van week 42. Met dit weekend weer een activiteit met betrekking tot de kinderboekenweek en een dierendag.

Weekendtips van week 42

Dierendag op de kinderboerderij

In Hoek van Holland vind je, aan de Willem van Houtenstraat, een kinderboerderij. Dierendag is weliswaar alweer even geleden maar zaterdag kun je toch nog een dierendag vieren op de kinderboerderij. Vanaf 8.00uur is iedereen welkom om te komen klussen om samen de kinderboerderij nog een stukje mooier te maken. Tussen 13.00 en 17.00uur is er een speciale kindermiddag. Er staat dan een snoepkraam, je kunt pony rijden, knutselen, grabbelen en er is muziek. Dat belooft een gezellige middag te worden.

Zeevissen met trekpaard

Zaterdag kun je je opgeven voor een hele bijzondere activiteit. In Hoek van Holland kun je namelijk deelnemen aan de workshop ‘Zeevissen met paard’. Vanaf restaurant de Zeetoren vertrek je met een gids door de duinen naar het strand. Op het strand wacht een heus trekpaard met sleepnet op je. Je vangt vervolgens je eigen vis, welke door de koks bereid word tot een heerlijke maaltijd. Super bijzonder toch? Wil je meer informatie en reserveren, kijk dan even op de website van de organisator.

Kinderboekenmarkt Den Haag

Om de Kinderboekenweek af te sluiten kun je zondag in Den Haag terecht op de kinderboekenmarkt. Deze vind je in ZUID57 aan de Zuidlarenstraat 57. Als je denkt dat dit een gewone markt is met kinderboeken dan heb je het mis. De kinderboekenmarkt wordt jaar voor de 39ste keer georganiseerd en heeft van alles te bieden. Zo zijn er talloze auteurs aanwezig, worden er workshops gegeven, kun je naar voorstellingen kijken en luisteren en kun je er films kijken. Maak bijvoorbeeld een monstermasker, een tandenbewaardoosje, een kijkdoos of je eigen droomschilderij. Voor jong en oud is er wel iets te vinden. Wil je het volledige programma bekijken, ga dan naar de website van de kinderboekenmarkt.

Wat ben jij van plan te gaan doen dit weekend?

2 Comments on Weekendtips van week 42

  • Bianca
   16 oktober 2015 at 17:52 (4 jaar ago)

   Oeh rommelmarkten! Altijd leuk! Waar is het?

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.