Aankleden? Nooit van gehoord. Zelf je schoenen aan doen? Waarom? Je pyjama uittrekken? Waarom zou ik? Zelf je broek aan doen? Echt geen zin in. Onze kleine man vind het allemaal wel prima. Waarom zou je je druk maken om aankleden als mama het prima voor je kan regelen? Dat is het motto van onze peuter.

Aankleden? Wat is dat?

Al van kleins af aan stimuleer ik de kleine man om zelf zijn schoenen aan of uit te doen. We hebben altijd schoenen met klitteband of een rits dus daar ligt het niet aan. Ook heeft hij stiekem al vaak bewezen het wel te kunnen. Hij doet dit immers ook op de peuterspeelzaal of bij oma. Maar waarom zou je het doen als mama het ook prima kan? Juist. Hetzelfde geldt voor aan- en uitkleden. Sommige kledingstukken zijn nog een beetje lastig of hebben moeilijke knopen. Een pyjama echter, is lekker los en soepel. Dit kan hij prima aan en uit doen vind ik. Daar zijn de meningen alleen over verdeeld. Onze peuter is op dat gebied liever lui als moe. Hij zegt al gauw dat hij het niet kan, in de hoop dat papa of mama hem helpt. Ik geef toe dat we dat ook wel vaak doen. Vooral omdat ik geen zin heb in die strijd steeds. Ook gaat het natuurlijk tien keer zo snel als ik het even doe. Daar gaat nu verandering in komen!

Ik leer zelf aankleden

Ik vind dat het onderhand wel eens tijd is dat meneer zich zelf aankleed. Hij kan het best dus we gaan maar eens aan de bak. De moeilijkheid zit hem vooral in bepaalde sluitingen. Sommige knopen van broeken zijn nog lastig en de rits van een jas is ook nog een dingetje.
Van Ses Creative ontvingen wij een leuk product. Ik leer zelf aankleden. Ses Creative ken je vast wel van de leuke creatieve producten die ze bieden. Naast veel knutselactiviteiten hebben ze nu ook een leerzame lijn. ‘Ik leer..’ heeft momenteel elf producten waarmee kinderen op een creatieve manier worden uitgedaagd om een nieuwe vaardigheid te leren. Ik leer zelf aankleden hoort daar ook bij. In de verpakking vind je een houten plankje in de vorm van een kindje. Dit plankje bevat zes verschillende sluitingen die je op kleding kan vinden. Zo kan je spelenderwijs oefenen met de sluitingen.
Onze kleine man is al even aan het oefenen geweest. Alles open maken was een makkie maar op de rits en de riem moeten we nog even oefenen. Gelukkig leent het plankje zich daar perfect voor. Je kunt oneindig blijven oefenen.

 aankleden

Wat ik nog wel mis is de optie ‘ik leer mijn kleding in de wasmand te doen’. Het resultaat van het oefenen is namelijk een spoor kleding door mijn huiskamer heen. Waarom zou je uitkleden naast de wasmand in de badkamer als dat ook midden in de huiskamer kan? Zucht..

aankleden

‘Ik leer zelf aankleden’ is onder andere verkrijgbaar bij bol.com. (€9,98,-)

Kunnen jouw kinderen zich al zelf aankleden? Welke dingen zijn nog lastig?

sponsor♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments on Aankleden? Wat is dat?

 1. Vlijtig Liesje
  3 november 2015 at 10:39 (9 jaar ago)

  De mijne kunnen het inmiddels zelf, maar dat zijn dan ook tieners. Ik vond zelfstandigheid altijd erg belangrijk en leerde ze zo jong mogelijk om zichzelf aan te kleden.

  Beantwoorden
  • Bianca
   3 november 2015 at 19:35 (9 jaar ago)

   Hihi dat zou wat zijn als ze het nog niet zelf deden. 😉 Ik vind het ook belangrijk maar mijn kleine man denkt er anders over haha

   Beantwoorden
 2. cynthia
  2 november 2015 at 08:35 (9 jaar ago)

  Herkenbaar! Gelukkig wint momenteel het ‘ik wil het zelf doen’ van het ‘ik kan het niet’ Ritsen blijven moeilijk de wasmand weten we soms te vinden dmv een ‘basketbal’ spel.

  Beantwoorden
  • Bianca
   2 november 2015 at 09:42 (9 jaar ago)

   Haha het zelf doen is hier al voorbij. Beetje jammer. Een basketbal-spel vind ik nog wel een goed idee! Dat ga ik ook maar eens introduceren. Voor de echtgenoot ook trouwens haha

   Beantwoorden
   • cynthia
    2 november 2015 at 12:45 (9 jaar ago)

    Ja inderdaad mannen hun eigen rommel opruimen…. daar maar is een artikel over maken 😉

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.