De kleine man zit nog steeds in een enorme knutsel-fase. Mijn huis is elke dag een explosie van stiften, papiersnippers, plakband en scharen. Elke dag vraag ik weer; wat wil je vandaag doen? En elke dag is het antwoord; knutselen. De meest onmogelijke opdrachten krijg ik en ik moet ze altijd maar weer bedenken. Het is een echte jongen dus er moeten wel steeds stoere dingen geknutseld worden. Dit keer moest ik raketten maken.

DIY; Raket

Wat heb je nodig?

Ik maakte een raket een een raket rugzak. Voor beide DIY’s heb je eigenlijk vrijwel dezelfde materialen nodig;

 • 3 lege flessen
 • aluminiumfolie
 • karton
 • vloei- of crepepapier in rood, oranje en geel
 • lijm
 • diverse kleuren karton
 • lint
 • ducttape

Voor de raket pakte ik een colafles in, in aluminiumfolie. Vervolgens knipte ik vleugels van glimmend karton en plakte die, met plakband op de fles. Op de bovenkant van de fles maakte ik een punt. Dit deed ik door een rood rond papiertje tot het midden in te knippen en te vouwen tot een puntje. Aan de onderkant plakte ik een rand van blauw karton met daaraan ‘vlammen’ van vloeipapier. Aan beide kanten kreeg de raket een raampje van zwart papier en klaar was de raket. Hij lijkt heel ingewikkeld maar is eigenlijk vrij simpel te maken. Ik knoopte er een katoenen draadje aan en hing hem aan de lamp in de keuken. Helemaal stoer vind onze kleine man hem.

raket

DIY; Raket rugzak

Onze kleine man vind het vaak nodig om heel hard door het huis te rennen. Soms laat ik het hem zelfs even doen om stoom af te blazen. Even tien rondjes om de keuken rennen. Vooral bij slecht weer werkt dit goed, zo kan hij even zijn energie kwijt. In zijn spel doet hij dan vaak net alsof hij raketten op zijn rug heeft waar vuur uit komt. Ik bedacht me dus dat het wel gaaf zou zijn om dit eens voor hem te maken. En zo geschiedde. Mama ging weer aan de slag en maakte twee raketten voor op de rug van de peuter.

Ik beplakte twee plastic flessen met aluminiumfolie en tapete deze aan elkaar vast met ducttape. De dop van de fles haalde ik er af zodat ik de vlammen erin kon plakken. Deze knipte ik van lange stroken vloeipapier, zoals ik ook bij de raket deed. Vervolgens plakte ik een grijs lint vast aan de raketten. Zoals de bandjes van een rugzak. Binnen no time had de kleine man een gave raket rugzak op zijn rug. Nu kon hij helemaal topspeed door het huis heen rennen.

raket 2

Racen jullie kinderen ook zo door het huis met slecht weer? Wat is jullie oplossing daarvoor?

2 Comments on DIY; Raket & Raket rugzak

  • Bianca
   18 november 2015 at 19:48 (4 jaar ago)

   leuk! Ik ben benieuwd hoe hij het vind.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.