Eindelijk! Vandaag is het zover, Sinterklaas komt in het land. Over een paar uurtjes staan wij in Maassluis met smart te wachten op de stoomboot. Hopelijk niet te koud en een beetje droog maar anders kunnen we daarna lekker opwarmen bij de haard voor de intocht op tv. Laat de Sint-gekte maar komen. Vorige week maakte ik al een aftelkalender maar nu moest ook de seizoenstafel er aan geloven. Dit keer maakten we een Sint seizoensboom en we knutselden zelfs een schaal voor de kruidnootjes.

Sint Seizoensboom

De seizoensboom kennen jullie inmiddels wel. Om de zoveel tijd wisselen we het thema. De thema’s hebben altijd betrekking op de seizoenen of op feestdagen. Na Halloween is dat nu natuurlijk Sinterklaas.
Van vilt maakte ik drie mijters en drie pietenmutsen. De mijters kregen een geel kruisje wat ik er op plakte en de pietenmutsen kregen een echte veer. Deze maakte ik vast met naald en draad. Vervolgens knoopte ik de pietenmutsen en de mijters in de boom met een draadje. Een snelle maar leuke klus.

Een paar sinterklaas boekjes en de kruidnootjes schaal maken het af. Hoe we die schaal maakten kun je verderop lezen.

sint seizoensboom

Kruidnootjes kom

Bij Sinterklaas horen kruidnootjes. En kruidnootjes horen in een schaaltje, maar dan wel een echte sinterklaas schaal. Ik heb stiekem al wat zakken achter de kiezen, aangezien de kruidnootjes begin september al in de winkels lagen. Nu we zo’n mooie schaal hebben moest ik natuurlijk toch weer een verse zak kruidnootjes kopen.

Wat heb je nodig?
sint seizoensboom

 • Behanglijm
 • Kom/schaal
 • Kranten
 • Kwast
 • Modpodge
 • Sint inpakpapier
 • Rode verf
 • Huishoudfolie

sint seizoensboom

Neem een schaal of kom en pak deze goed in met huishoudfolie. Zo krijg je je kommetje er vervolgens weer makkelijk af. Zet de kom op z’n kop. Maak de behanglijm aan en beplak de buitenkant van de kom met krantenpapier. Zorg dat je minimaal drie lagen over elkaar heen maakt anders word het geheel te slap. Er moeten straks natuurlijk wel kruidnootjes in. Plak de kom helemaal vol. Laat het geheel een nacht goed drogen. Als de kom droog is kun je hem los trekken van de schaal en het huishoudfolie weggooien.

sint seizoensboom

Vervolgens verf je de binnenkant van de kom rood of net welke kleur je zelf wilt. Ook dit laat je even goed drogen. Ik gaf hem meerdere laagjes zodat de verf beter dekte. Wanneer ook dit weer droog is kun je de buitenkant beplakken met sint inpakpapier. Ik deed dit met modpodge. Zo krijg je gelijk een mooi glad vernislaagje. De binnenkant gaf ik ook nog een laagje modpodge, zo is het schaaltje mooi afgewerkt. Laat alles weer even drogen en vul hem met kruidnootjes. Smullen maar!

sint seizoensboom

Is jullie huis al Sint-proof met leuke decoratie? Ik ben altijd in voor leuke tips!

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments on DIY; Sint seizoensboom en kruidnootjes schaal

 1. Vlijtig Liesje
  18 november 2016 at 10:41 (8 jaar ago)

  Ik wil spontaan zo’n boom gaan kopen. Wat heb je dat leuk gedaan met die mutsjes in de takken!

  Beantwoorden
 2. angelique
  14 november 2015 at 10:12 (9 jaar ago)

  Super leuke diy’s!

  Beantwoorden
 3. Linda
  14 november 2015 at 07:45 (9 jaar ago)

  Leuk gedaan! Hier staat ook een seizoensboom, met sinterklaas vingerpoppetjes en cadeautjes. Creatief om zelf een schaal te maken voor pepernoten.

  Beantwoorden
  • Bianca
   14 november 2015 at 19:46 (9 jaar ago)

   Ja leuk, ik zag hem op de foto op je instagram.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.