Een lange afstandsrelatie. Het is nogal wat. Van iemand houden die ver weg woont. Die je niet zo vaak kunt zien als je eigenlijk zou willen. Ik heb er jaren ervaring mee gehad en momenteel eigenlijk nog steeds. Al is het nu op een andere manier. Mijn kleine man vind dat allemaal maar ingewikkeld. Hij vroeg zich af hoe de vork in de steel zit. Kortom, hoe leg ik uit aan mijn peuter waarom opa en oma zo ver weg wonen?

Lange afstandsrelatie

Inmiddels alweer ruim 12 jaar geleden ontmoette ik mijn huidige echtgenoot. Een jaar later werden we een setje. Dat zijn we nu dus nog. Helemaal leuk allemaal maar ik had het voor elkaar gekregen om als Brabantse een Westlander aan de haak te slaan. Dat ligt toch zo’n 77 kilometer uit elkaar. We woonden allebei nog thuis en zagen elkaar dus alleen in het weekend en vakanties. Een echte lange afstandsrelatie. Ok, het kan nog erger, ik weet het, maar als jonge mensen zonder rijbewijs was dit best wel een toestand. Een aantal jaar later gingen we samen wonen en verhuisde ik dus uit het knusse Brabant naar het Westland. Inmiddels woon ik hier al jaren en voel ik me hier helemaal thuis. Mijn ouders en familie wonen echter nog steeds 77 kilometer verderop. Even oppas vragen, even een bakkie doen of even snel langs gaan is er dus niet bij. Erg jammer.

Mijn kleine man noemt mijn ouders dan ook ‘Opa en oma Ver Weg’. Zo weet hij dat we lang in de auto moeten zitten als we naar deze opa en oma gaan. Hij vind dit altijd prima. Doet lekker zijn schoentjes uit in de auto en kletst aan één stuk door de oren van mijn hoofd. Gisteren vertelde ik al dat we maandag een dag naar mijn ouders zijn geweest. Op de heenweg vroeg meneer zich opeens af waarom opa en oma toch zo ver weg wonen. Ik vertelde dat ik als meisje daar ook woonde. Toen ik verliefd werd op papa verhuisde ik naar het Westland. Ok, dat hele verliefd worden en met papa trouwen begreep hij wel. Maar waarom woonden opa en oma daar dan nog steeds? En waar ligt dat plaatsje dan? Is dat aan de andere kant van de wereld? Een stroom van waarom-vragen kwam er op me af. Ik wist gewoon niet hoe ik uit moest leggen dat ik zo ver van mijn ouders vandaan woon. Voor een driejarige klinkt dat namelijk enorm belachelijk. Wie gaat er nou weg bij zijn ouders? En waarom gaan die dan niet mee? Ik had echt geen idee hoe ik dit nu moest verantwoorden naar mijn kleine man. Uiteindelijk heb ik het maar simpel gehouden en gewoon verteld dat mama verliefd werd en verhuisde naar papa. En dat opa en oma bij de andere kindjes moesten blijven. (Mijn broertje en zusje) Dat leek hij wel een goed antwoord te vinden.

Wat er af en toe allemaal in het hoofd van mijn zoontje omgaat, pff.. Ergens heeft hij ook wel een puntje want stiekem vind ik het natuurlijk helemaal niet leuk dat mijn ouders en familie zo ver weg wonen. Het liefst had ik ze hier om de hoek maar soms loopt het leven anders. We maken er daarom altijd een klein feestje van als we naar Brabant gaan, zo is het wel altijd leuk om weer bij elkaar te zijn.

Wonen jouw ouders wel bij je in de buurt? Hoe vind je dat?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Lange afstandsrelatie

 1. Marjolein
  12 november 2015 at 09:03 (9 jaar ago)

  Ik herken het. Ik ben 10 jaar geleden van Alkmaar naar een dorpje boven Rotterdam verhuisd vanwege de liefde. Ondanks dat ik het hier goed naar mijn zin heb, mis ik Alkmaar regelmatig en ook als ik mijn ouders wil zien moeten we altijd een uur in de auto zitten en is meestal ook voor paar dagen. Mijn schoonouders wonen hier 5 min vandaan en passen ook vaker op. Al passen mijn ouders sinds vorige maand 2/3x per maand op woensdag op mijn zoontje van bijna 6

  Beantwoorden
  • Bianca
   12 november 2015 at 11:07 (9 jaar ago)

   Zo is het bij ons ook. Mijn schoonouders passen vaak op en mijn ouders zijn voor de logeerpartijtjes. wel erg leuk dat ze nu op woensdag op gaan passen!

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.