Afgelopen maandag ging ik lekker een dagje naar mijn ouders met de kinderen. Mijn ouders wonen op een uurtje rijden van mij vandaan.Ik pakte een tas, zette de kinderen in de auto en ging op pad. De oudste zat lekker te kletsen achterin en de jongste lag te snurken in de maxicosi. Echt, het is een ideale uitvinding maar maandag had ik toch even ruzie met de maxicosi.

Ruzie met de Maxicosi

Toen de kleine man geboren werd kocht ik de Maxicosi Pebble. Expres deze want deze mocht eventueel ook mee in het vliegtuig op vakantie. Achteraf hebben we hem nooit mee het vliegtuig in genomen maar het idee was er. We kochten er ook gelijk een isofix bij. Zo’n basisstation die je in de auto laat staan zodat je niet steeds zo hoeft te tobben met de gordels. Het werkte allemaal als een trein en de kleine man sliep er heerlijk in. Om de Maxicosi af en toe ook op de kinderwagen te kunnen zetten kochten we er adapters bij. De kassa bleef rinkelen, je hoort het al. Maar goed, die adapters waren ideaal want dan kon de maxicosi even snel op het onderstel van de wagen. Dit ging allemaal prima en we hadden er veel plezier van.

Eind augustus werd de jongste telg van de familie geboren. Ik kocht een gave hoes met een bijpassend slaapzakje. De Maxicosi kwam van de zolder en mocht weer een rondje dienst doen. Het viel mij echter op dat er aan één kant een adapter in bleef zitten. Ik trok er wat aan maar kreeg het ding er niet uit. Nou ja, prima, laat maar zitten dan. Elke keer als ik echter het stoeltje met de adapters op mijn kinderwagen wilde zetten verbaasde ik me dat hij zo wiebelde. Hoe kon dat nou toch? Hij stond bij de kleine man toch altijd stevig? De linker adapter viel er steeds zo uit en de rechter adapter bleef maar klem zitten.

Toen ik maandag bij mijn ouders was vertelde ik over de kwestie van de vastzittende adapter. Technisch als wij zijn, besloten mijn broertje en ik het ding eens aan een nadere inspectie te onderwerpen. We trokken er wat aan, duwden, sjorden maar niets leek te helpen. Ok, dan maar grof geschut. Met een mesje en een schroevendraaier maakten we de draagstang los. Stiekem vermoedde ik dat dit vast niet het beste idee van Nederland was, maar ok. Na wat gepruts bleek het totaal geen nut te hebben dat we het ding hadden gedemonteerd. De adapter zat nog steeds muurvast en we konden er echt niet bij. We monteerden het de draagstang dus maar weer en ik gaf het op. ‘Laat die adapter maar lekker zitten, het zal wel.’ Als allerlaatste redmiddel schakelden we toch nog even het kritisch oog van mijn vader in. Zegt hij doodleuk; ‘Waar is dat knopje voor?’ Knopje? Welk knopje? Er zitten toch geen extra knopjes op dat stoeltje? Het schaamrood op mijn wangen kwam al langzaam op zetten. Ik probeerde me er nog uit te l*llen maar het was te laat. Mijn vader ontdekte het knopje. Eén druk op die knop was voldoende om de adapter er uit te laten vallen.

ruzie met de maxicosi

Lekker dan. Na maanden tobben bleek de oplossing super simpel! Er zit gewoon een knopje op de Maxicosi om de adapters los te maken! Wat een openbaring. Bedankt pap! Moraal van dit verhaal? Misschien de volgende keer toch eerst de gebruiksaanwijzing lezen voordat ik iets in gebruik neem.

Lezen jullie wel altijd de gebruiksaanwijzing? Of hebben jullie ook wel eens zoiets mee gemaakt?

6 Comments on Ruzie met de Maxicosi

 1. Laura
  10 mei 2019 at 09:50 (5 maanden ago)

  OMG yeah! Ze zitten d’r al weken aan vast! En nu.. plop! Hahaha! Wat erg..

  Beantwoorden
 2. Hans
  21 februari 2018 at 21:55 (2 jaar ago)

  Bedankt voor dit artikel. Ik was gelukkig maar 10 minuten aan het klooien en toen ben ik op internet gaan zoeken. Ook technisch onderlegd (afgestudeerd aan TU), maar dit kon ik niet oplossen. Wij hebben namelijk een hoeslakentje om de zitting van de maxi cosi, waardoor je de knopjes niet ziet… Maar de knopjes zitten er toch echt. Bedankt!

  Beantwoorden
 3. Carolien
  11 november 2015 at 12:46 (4 jaar ago)

  Haha, heerlijk. Soms heb je van die dingen hè, loop je ik-weet-niet-hoelang te klooien en dan blijkt het zó simpel te zijn…. Wel handig zo’n vader 🙂
  Carolien onlangs geplaatst…De donkere dagen voor KerstMy Profile

  Beantwoorden
 4. Jess
  11 november 2015 at 07:58 (4 jaar ago)

  Haha hilarisch, zou mij ook ng kunnen overkomen. Lange leve de papa in dit geval. 🙂
  Jess onlangs geplaatst…FreebiesMy Profile

  Beantwoorden
  • Bianca
   11 november 2015 at 12:22 (4 jaar ago)

   Ja mijn vader was echt de redding haha. Wat een toestand

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.