Afgelopen maandag ging ik lekker een dagje naar mijn ouders met de kinderen. Mijn ouders wonen op een uurtje rijden van mij vandaan.Ik pakte een tas, zette de kinderen in de auto en ging op pad. De oudste zat lekker te kletsen achterin en de jongste lag te snurken in de maxicosi. Echt, het is een ideale uitvinding maar maandag had ik toch even ruzie met de maxicosi.

Ruzie met de Maxicosi

Toen de kleine man geboren werd kocht ik de Maxicosi Pebble. Expres deze want deze mocht eventueel ook mee in het vliegtuig op vakantie. Achteraf hebben we hem nooit mee het vliegtuig in genomen maar het idee was er. We kochten er ook gelijk een isofix bij. Zo’n basisstation die je in de auto laat staan zodat je niet steeds zo hoeft te tobben met de gordels. Het werkte allemaal als een trein en de kleine man sliep er heerlijk in. Om de Maxicosi af en toe ook op de kinderwagen te kunnen zetten kochten we er adapters bij. De kassa bleef rinkelen, je hoort het al. Maar goed, die adapters waren ideaal want dan kon de maxicosi even snel op het onderstel van de wagen. Dit ging allemaal prima en we hadden er veel plezier van.

Eind augustus werd de jongste telg van de familie geboren. Ik kocht een gave hoes met een bijpassend slaapzakje. De Maxicosi kwam van de zolder en mocht weer een rondje dienst doen. Het viel mij echter op dat er aan één kant een adapter in bleef zitten. Ik trok er wat aan maar kreeg het ding er niet uit. Nou ja, prima, laat maar zitten dan. Elke keer als ik echter het stoeltje met de adapters op mijn kinderwagen wilde zetten verbaasde ik me dat hij zo wiebelde. Hoe kon dat nou toch? Hij stond bij de kleine man toch altijd stevig? De linker adapter viel er steeds zo uit en de rechter adapter bleef maar klem zitten.

Toen ik maandag bij mijn ouders was vertelde ik over de kwestie van de vastzittende adapter. Technisch als wij zijn, besloten mijn broertje en ik het ding eens aan een nadere inspectie te onderwerpen. We trokken er wat aan, duwden, sjorden maar niets leek te helpen. Ok, dan maar grof geschut. Met een mesje en een schroevendraaier maakten we de draagstang los. Stiekem vermoedde ik dat dit vast niet het beste idee van Nederland was, maar ok. Na wat gepruts bleek het totaal geen nut te hebben dat we het ding hadden gedemonteerd. De adapter zat nog steeds muurvast en we konden er echt niet bij. We monteerden het de draagstang dus maar weer en ik gaf het op. ‘Laat die adapter maar lekker zitten, het zal wel.’ Als allerlaatste redmiddel schakelden we toch nog even het kritisch oog van mijn vader in. Zegt hij doodleuk; ‘Waar is dat knopje voor?’ Knopje? Welk knopje? Er zitten toch geen extra knopjes op dat stoeltje? Het schaamrood op mijn wangen kwam al langzaam op zetten. Ik probeerde me er nog uit te l*llen maar het was te laat. Mijn vader ontdekte het knopje. Eén druk op die knop was voldoende om de adapter er uit te laten vallen.

ruzie met de maxicosi

Lekker dan. Na maanden tobben bleek de oplossing super simpel! Er zit gewoon een knopje op de Maxicosi om de adapters los te maken! Wat een openbaring. Bedankt pap! Moraal van dit verhaal? Misschien de volgende keer toch eerst de gebruiksaanwijzing lezen voordat ik iets in gebruik neem.

Lezen jullie wel altijd de gebruiksaanwijzing? Of hebben jullie ook wel eens zoiets mee gemaakt?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 20 Comments on Ruzie met de Maxicosi

 1. Jamie
  23 februari 2021 at 09:04 (3 jaar ago)

  OMG… ik heb net de kinderwagen van een vriendin te leen en had nog een eigen maxi cosi pebble. Zij bezorgde me nog de adapters. Ik klikte dit weekend de MC er in maar ik kreeg dat dus niet los. Draagstang vooruit, achteruit… ik werd onnozel. Dan maar Google raadplegen. Wat ben ik blij dat ik je blog tegenkwam. ik was al allerlei scenario’s aan het bedenken (nieuwe maxi cosi, nieuwe adapters,…)

  Beantwoorden
 2. Mark
  14 februari 2021 at 17:12 (3 jaar ago)

  Die vader van je is een held. Kreeg de maxi cosi ook met geen mogelijkheid los. Zelfs in eerste instantie met die knopjes ook niet. Maar na lezen van dit verhaal moest het wel daarmee… beetje iets meer geweld en los.

  Thanks pap

  Beantwoorden
 3. Hanne
  22 november 2020 at 12:15 (4 jaar ago)

  OMG dank dank dank!! Al weken zit ik te zwoegen op die verdomde adaptorsdie ik er niet meer af kreeg! Heb nu ook het knopje gevonden! ZAlig!!!!

  Beantwoorden
  • Mijke
   30 december 2020 at 10:48 (4 jaar ago)

   Super blij met je blog! Bedank je vader! Bij ons stond ook het zweet op ons voorhoofd, haha

   Beantwoorden
 4. Kim
  25 augustus 2020 at 21:42 (4 jaar ago)

  Dank dank dank voor deze blog, na een vermoeiende maar helaas noodzakelijke trip naar Ikea bleef één van de twee adapters vastzitten in de maxicosi. Alsof Ikea nog niet uitdagend genoeg was 😬. Dankzij jouw blog komen we veilig thuis👍🏻

  Beantwoorden
  • Bianca
   25 augustus 2020 at 21:47 (4 jaar ago)

   Wat fijn om te horen dat het gelukt is, gelukkig maar! Bedankt voor je berichtje 😁. Fijne avond!

   Beantwoorden
   • Susanne Blauwhoff
    9 oktober 2020 at 11:20 (4 jaar ago)

    Seriously??? Wauw wat een uitvinding! Heel erg bedankt!!

    Beantwoorden
 5. Floor
  13 april 2020 at 15:30 (4 jaar ago)

  Bij mij zitten de adapters niet vast in de Maxi-Cosi, maar in de kinderwagen.. Is daar ook een knopje voor?

  Beantwoorden
  • Floor
   13 april 2020 at 15:48 (4 jaar ago)

   Jahoor, daar is dus ook een knopje voor, een zwarte knop op de adapter die je moet induwen, dan schuift de adapter zo los!

   Beantwoorden
 6. Marcel
  21 februari 2020 at 14:19 (4 jaar ago)

  Ontzettend bedankt hiervoor! Ik dacht dat ik gek werd…ik kreeg die adapters er niet meer af! Dankzij jouw post opgelost, bedank je vader voor mij:)

  Beantwoorden
 7. Laura
  10 mei 2019 at 09:50 (5 jaar ago)

  OMG yeah! Ze zitten d’r al weken aan vast! En nu.. plop! Hahaha! Wat erg..

  Beantwoorden
 8. Hans
  21 februari 2018 at 21:55 (6 jaar ago)

  Bedankt voor dit artikel. Ik was gelukkig maar 10 minuten aan het klooien en toen ben ik op internet gaan zoeken. Ook technisch onderlegd (afgestudeerd aan TU), maar dit kon ik niet oplossen. Wij hebben namelijk een hoeslakentje om de zitting van de maxi cosi, waardoor je de knopjes niet ziet… Maar de knopjes zitten er toch echt. Bedankt!

  Beantwoorden
 9. Carolien
  11 november 2015 at 12:46 (9 jaar ago)

  Haha, heerlijk. Soms heb je van die dingen hè, loop je ik-weet-niet-hoelang te klooien en dan blijkt het zó simpel te zijn…. Wel handig zo’n vader 🙂

  Beantwoorden
  • Bianca
   12 november 2015 at 11:06 (9 jaar ago)

   Inderdaad! Ik voelde me wel wat minder intelligent haha

   Beantwoorden
 10. Jess
  11 november 2015 at 07:58 (9 jaar ago)

  Haha hilarisch, zou mij ook ng kunnen overkomen. Lange leve de papa in dit geval. 🙂

  Beantwoorden
  • Bianca
   11 november 2015 at 12:22 (9 jaar ago)

   Ja mijn vader was echt de redding haha. Wat een toestand

   Beantwoorden
   • Ralph
    11 juli 2020 at 19:15 (4 jaar ago)

    Vandaag aan het klooien geweest, gelukkig even ge-Google’d. Hartelijk dank voor de tip. Ik dacht dat ze enkel als montage punten van het zonnescherm dienden.

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Ruzie met de Maxicosi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.