Nog één nachtje slapen, dan is het weer zover. Sinterklaas komt in het land. De landelijke intocht is dit jaar in Meppel maar uiteraard komt hij ook even langs in de regio Westland/Den haag. Om het jullie wat makkelijker te maken heb ik er deze vrijdag maar Sinterklaas weekendtips van gemaakt.

Sinterklaas Weekendtips

Intocht

Sinterklaas komt aanstaande zaterdag weer aan. Dit keer in Meppel. De tv-uitzending start om 12.00uur op NPO 3. Bak kruidnootjes erbij en gezellig kijken of het dit keer weer goed komt met de Huispiet en de Hoofdpiet.
Wil je de beste man toch in het echt zien maar niet helemaal naar Meppel rijden? Dan kun je natuurlijk over in de buurt terecht. Zo heeft Hoek van Holland altijd een erg leuk en compleet programma rond de intocht. Zaterdag kun je om 13.00uur terecht in de Berghaven waar Sint en zijn Pieten rond 13.30uur de haven binnenvaren. Vervolgens is er een heel programma op het Brinkplein met Sinterklaas.
Wil je het allebei? De Sint op tv zien én in het echt? Zorg dan dat je zaterdag rond 10.00uur op de Stadhuiskade staat in Maassluis. De Sint komt hier dan aan met de pakjesboot en ook daar wordt altijd een hele show van gemaakt. Erg leuk. Na aankomst gaat de Sint dan nog met zijn hele gevolg door de binnenstad van Maassluis. Na deze spanning kun je dan thuis weer lekker warm voor de tv kruipen. Ik denk dat wij voor deze optie gaan. En dan ‘s avonds natuurlijk allemaal onze schoen zetten!

Sinterklaas wakker maken

Heb je er na al dit Sinterklaasgeweld nog steeds geen genoeg van, dan kun je op zondag 15 november in Kijkduin terecht. De beste man heeft zijn eerste nachtje op Nederlandse bodem doorgebracht in het NH Atlantic Hotel en jij kunt hem wakker gaan maken. Vanaf 9uur kunnen kinderen met hun ouders terecht in het hotel aan het Deltaplein voor een lekker ontbijtje. Sinterklaas slaapt dan nog even zijn roes uit. Om 10.15uur gaan alle kinderen dan Sinterklaas wakker maken. Wil je hieraan meedoen, geef je dan even op via de website van Kijkduin Beachresort.

Waar gaan jullie de intocht kijken? Lekker thuis op de bank of gaan jullie zelfs naar Meppel?

2 Comments on Sinterklaas Weekendtips

  • Bianca
   14 november 2015 at 19:46 (4 jaar ago)

   Gezellig! Wij hebben het allebei gedaan, de intocht in Maassluis en daarna op tv.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.