De laatste weken regent het regelmatig, het waait hard en het wordt steeds kouder. Dat hoort uiteraard bij dit seizoen maar soms word je het wel een beetje zat. De meeste kinderen zijn graag actief bezig en dat is buiten nou eenmaal makkelijker dan binnen. Wanneer het dagen achtereen regent slaat de verveling wel eens toe. Tijd dus voor wat leuke speltips voor regenachtige dagen. Uit te voeren met materialen die we allemaal wel in huis hebben en waar veel variaties op mogelijk zijn.

Speltips voor regenachtige dagen

Met het slechte weer heeft onze kleine man wel eens last van verveling. Hij is graag actief bezig en dat doet hij het liefste buiten. Helaas kan dat niet altijd dus bedacht ik wat leuke, eenvoudig uit te voeren, spelletjes voor binnen.

Vliegtuigrace

Ik plakte vier lange stukken schilderstape op de vloer. Je kunt hier eventueel ook masking tape voor gebruiken, net wat je in huis hebt. Op elke streep schreef ik een cijfer, achtereenvolgens 1,2,5 en 10. Vervolgens vouwde ik een paar simpele vliegtuigjes van gekleurd papier. We deden een paar stappen naar achteren en gooiden allebei een vliegtuigje. De kunst is nu natuurlijk om jouw vliegtuigje zo ver mogelijk te gooien. Gooi je hem helemaal achter de laatste streep dan krijg je tien punten. Met kleine kinderen is het gooien van een vliegtuigje alleen al een hele kunst. Met oudere kinderen kun je echt met de puntentelling aan de slag.

speltips voor regenachtige dagen

Rietjes gooien

Heb je wel eens bedacht dat je met rietjes kan gooien? Wist je dat dat echt vies tegen valt? Wist je dat je daar juist een leuk spelletje mee kan doen?
Wij gebruikten dezelfde tape strepen als hierboven maar nu gooiden we geen vliegtuigje maar rietjes. Elke speler krijgt 5 rietjes van dezelfde kleur. Probeer nu je rietjes, om de beurt, zo ver mogelijk te gooien. Ook hier geldt weer dat het gooien op zich al lastig is. Mijn kleine man vond het echter wel een uitdaging. Al mocht mama natuurlijk niet van hem winnen.

Blaasbalspel

Jawel, een nieuw woord voor galgje; blaasbalspel. Ook dit is gewoon weer een uitbreiding op de spellen hierboven. Dit keer maakte ik een klein balletje van een propje aluminiumfolie. De kleine man en ik pakten beiden een rietje. De bedoeling was om door het rietje, tegen het balletje aan te blazen. We probeerden zo het balletje over de strepen te blazen. Uiteindelijk maakten we er zelfs een voetbalspel van. Beide bliezen we door het rietje om zo het balletje bij de ander in het, denkbeeldige, doel te blazen. Het kost je even wat blauwe knieën maar dan heb je wel plezier met je kinderen. Ow, en wat kwijlvlekken op je vloer. Mijn peuter was namelijk nogal woest aan het blazen door het rietje. Met de nodige kwijlsporen erbij, maar ach we hadden lol.

speltips voor regenachtige dagen

Zo kun je met een paar simpele materialen leuke spellen bedenken om binnen te doen. Je kan bijvoorbeeld ook zo ver mogelijk rollen met een balletje, een autootje of gooien met zandzakjes. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat vooral je kinderen meedenken over spelideeën.

Heb jij nog leuke tips om deze spelvorm uit te breiden? Wat doen jullie wanneer het dagen achter elkaar regent?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Speltips voor regenachtige dagen

 1. Judith
  1 december 2015 at 14:52 (8 jaar ago)

  Kijk aan zo’n artikel hebben we nog eens wat op deze regenachtige dagen ;-)!
  Wat wij doen, vooral veel spelen met de duplotreinbaan, die is hier favoriet, en verder verven, knutselen in het algemeen, koekjes bakken, ’s middags lekker lang in bad spelen (scheelt ook weer gedoe ’s avonds). En verder ga ik best vaak met ze naar het tuincentrum als ze er even uit moeten, leuk voor mama en de kids!

  Beantwoorden
  • Bianca
   1 december 2015 at 16:33 (8 jaar ago)

   ’s Middags in bad is eigenlijk nog niet eens zo’n gek idee. Lekker ontspannen. Knutselen en bakken doen wij ook erg vaak. Heerlijk.

   Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  1 december 2015 at 10:31 (8 jaar ago)

  Ik houd zelf erg van lezen, dus ik vermaak me wel. De kinderen helaas ook, maar dan met hun schermpjes.

  Beantwoorden
  • Bianca
   1 december 2015 at 16:34 (8 jaar ago)

   Hihi.. ja jouw kinderen zijn natuurlijk al een stuk ouder. Hier is meneer nog zo klein dat ik schermtijd nog kan beperken haha

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.