Het stormt. Het is inmiddels volop herfst, de winter is in aantocht. Buiten stormt het regelmatig. Enorme rukwinden laten de bomen dansen. Regen tikt tegen de ramen en het wordt steeds kouder. Het stormt bij ons niet alleen buiten maar ook in huis. De kleine man is behoorlijk onrustig. Zou het door de storm komen, door de Sinterklaasgekte of heeft meneer het gewoon even lastig met de nieuwe gezinssituatie?

Storm in huis

Al een paar weken heb ik een enorme peuterpuber in huis. Meneer heeft wat last van komkommers in z’n oren. Slecht luisteren, ondeugend doen, wild doen en herrie maken. Hij is verschrikkelijk aan het klieren en ik moet mijn best doen om daar niet steeds boos op te reageren. Het lijkt serieus of er een enorme storm door ons huis woedt. Tegen het einde van de dag ben ik helemaal afgedraaid en ga ik het liefst tegelijk met de kinderen naar bed. Ik kan niet wachten tot deze periode weer voorbij is. Zou het echt liggen aan de herfst? Ze zeggen wel eens dat er storm op komst is wanneer kinderen onrustig zijn. Maar gaat die vlieger nog steeds op wanneer je peuter al weken onrustig is?

Ergens vermoed ik dat het kwartje nu opeens gevallen is bij hem. Een kleine drie maanden geleden heeft hij een zusje gekregen. Alhoewel hij enorm gek is op de kleine meid brengt dit natuurlijk wel veel verandering met zich mee. Hij is opeens niet meer de enige in huis. Hij had altijd mijn onverdeelde aandacht en nu moet hij die aandacht delen. Hij gaat hier over het algemeen goed mee om maar de laatste weken word hij onrustig wanneer de kleine dame bijvoorbeeld de fles krijgt. Hij trekt dan zijn hele trukendoos open om maar aandacht te krijgen. Ik probeer hem overal bij te betrekken maar uiteraard heeft zijn zusje ook wel eens even mijn aandacht. Ik denk dat hij dit momenteel een beetje moeilijk vind.

Daarbij komt natuurlijk ook nog het slechte weer. Onze peuter is graag buiten en dat lukt nu gewoon wat minder vaak. Tussen de buien door doen we ons best maar de tijd dat we de hele dag buiten waren is nu toch echt voorbij. Tsja, en dan natuurlijk de beste man die vorige week Nederland binnen kwam varen. Sinterklaas. Aan de ene kant is hij er nog niet zo mee bezig maar aan de andere kant voelt hij wel de spanning die overal heerst. Een super leuke periode, die feestmaand, maar ook wel erg onrustig.

Kortom, alle factoren bij elkaar maken dat we momenteel regelmatig storm in huis hebben. Dit gaat vast weer over maar we moeten nu even extra ons best doen om deze wervelwind te begeleiden. Terwijl ik dit type is de storm even gaan liggen want de kleine man is een dagje bij oma spelen. Dan kan mama even bijtanken en even onverdeelde aandacht aan de kleine meid geven. Het komt vast weer goed. 😉

Hebben jullie kinderen ook ‘last’ van deze periode? Of herken jij je helemaal niet in mijn verhaal?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Storm in huis. Komt dat nog goed?

  1. Carolien
    26 november 2015 at 09:55 (9 jaar ago)

    Hier is het momenteel ook drama, erg druk, slecht luisteren…. Maar komt goed…ooit :)….

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.