Dit weekend was Fulltime Mama uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan het Spellenspektakel in Eindhoven. Wat een leuke dag was dat zeg. We ontdekten er te gekke spellen voor kinderen. De kleine man heeft naar hartenlust van alles uitgeprobeerd en verbaasde ons weer enorm. Ik laat je zien wat wij dé aanraders van het Spellenspektakel vonden.

Spellenspektakel

Het Spellenspektakel is een beurs volledig gericht op spelletjes. Elk jaar vind dit spektakel plaats in het Beursgebouw in Eindhoven. Van bordspellen tot strategiespellen, van denkspellen tot kaartspelen, je kunt er alles vinden voor jong en oud. Alle uitgevers op spellengebied waren aanwezig en we ontdekten diverse nieuwe spellen en uitbreidingen op bestaande spellen. We keken onze ogen uit. Zelf ben ik helemaal niet zo’n spelletjesmens maar hier werd ik zelfs enthousiast van. De spellen werden gepresenteerd, je kon alles uitproberen, er was zelfs een mogelijkheid om tweedehands spellen aan te schaffen en voor de kleine kinderen was er een heus Kinderplein. Wij hebben enorm genoten.

Te gekke spellen voor kinderen

Onze kleine man is gek op spelletjes spelen. We hebben zelf een hele lade vol maar bij opa en oma speelt hij ook vaak spelletjes. Meneer is dus wel aardig bekend met spelregels en kent al best veel spelletjes. De uitdaging was dan ook om nieuwe spellen te vinden die ook weer een ander ontwikkelingsgebied aanspreken. Nou, dat lukte wel. Hieronder laat ik een paar van deze leuke spellen zien.

Smart Games Colour Code

Al vrij snel kwamen we bij de stand van Smart Games. Zij ontwikkelen voornamelijk echte denkspelletjes voor jong en oud. Spellen die je goed alleen kan doen en welke echte breinbrekers kunnen zijn. Thuis hebben we hier al wat spelletjes van voor volwassenen. De stand nodigde direct uit om alle spellen lekker uit te proberen. De kleine man liep direct naar het spel Colour Code toe en ging zitten. Bij Colour Code is het de bedoeling dat je de figuren uit een boekje namaakt door vormen te combineren. Je kunt het een beetje vergelijken met tangram. Het spel is geschikt vanaf vijf jaar dus het verbaasde me dat onze driejarige peuter dit zo goed deed. In het boekje worden de figuren aangeduid binnen verschillende levels. Zo kun je steeds moeilijkere figuren proberen te maken. Ik vond het erg geslaagd en dit spel hebben we dan ook mee naar huis genomen. Je koopt Colour Code onder andere bij Bol.com voor €23,90,-.

te gekke spellen voor kinderen

Smart Games Drie kleine biggetjes

Nog zo’n leuk spel uit de stal van Smart Games is Drie kleine biggetjes. Dit is een spelletje voor kinderen vanaf 3 jaar en is in 2015 verkozen tot spel van het jaar. Op de foto speelt onze kleine man met een grote houten demonstratie versie. Het spel zelf is van kunststof en zit gewoon in een handzaam doosje. Bij dit spelletje spelen de drie biggetjes buiten tot de grote boze wolf op komt dagen. De biggetjes moeten schuilen in hun huisjes. Aan de kinderen de taak om deze huisjes zo neer te zetten dat de wolf buiten blijft. Een echte breinbreker voor jonge kinderen. Ook hier zit weer een boekje bij waarmee je de moeilijkheidsgraad steeds verder op kunt laten lopen. Dit spel staat op ons verlanglijstje voor december. Je koopt dit spel onder andere bij Bol.com voor €24,99,-.

te gekke spellen voor kinderen

Identity Magformers

We kregen op het Spellenspektakel op een gegeven moment ruzie om speelgoed. Het ging om het nieuwe 3d constructiespeelgoed Magformers. Erg leuk magnetisch bouwmateriaal waar je van alles mee kunt maken. Van ballen tot dieren en van bruggen tot huizen. De kleine man was aan een tafel druk aan het spelen met dit speelgoed en stiekem wilden papa en mama dat dus ook. Wij wilden ook wel even ontdekken hoe dit werkte en of we er een bal van konden maken. Dat viel bij de peuter echter totaal niet in goede aarde. Blijkbaar vond hij Magformers zo enorm leuk dat we er vooral niet aan mochten komen. Nou ja, duidelijk was het wel haha. Je koopt dit super leuke constructiespeelgoed onder andere bij bol.com.

te gekke spellen voor kinderen

Wat we nog meer deden

We hebben ons enorm vermaakt met diverse spellen maar we hebben ook gezellig geknutseld op het Kinderplein. Hier kon je van oude spellen en spelonderdelen van alles maken. Grotere kinderen waren bloempotten of fotolijstjes aan het beplakken met onder andere pionnen en puzzelstukjes. Onze kleine man kwakte vooral lekker klodders lijm op papier en plakte daar poppetjes en puzzelstukjes op. Ook leuk.
We speelden met Mölkky, een werpspel met pionnen en we bouwden een knikkerbaan. Ook speelden we nog even bij de kinderopvang waar ik de kleine dame een fles kon geven. Ideaal geregeld was dat.

te gekke spellen voor kinderen

Eenmaal thuis deden we alles nog eens dunnetjes over met de puzzels uit de goodiebag. Deze kregen alle bezoekers zo lang de voorraad strekte. Erg leuk want we kregen er allemaal één en zo hebben we dus ook drie verschillende puzzels ontvangen. Ook een probeerverpakking van mini Knex werd al even geprobeerd. Echt een priegelwerkje, dus pas geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6, maar wel leuk om te ontdekken. Ik zeg; volgend jaar weer!

te gekke spellen voor kinderen

Spelen jullie thuis veel spelletjes?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Te gekke spellen voor kinderen

  1. Vlijtig Liesje
    10 november 2015 at 10:29 (9 jaar ago)

    Eigenlijk niet, de kinderen zijn inmiddels wat ouder en zitten het liefst achter hun scherm!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.