Op de laatste zaterdag voor kerst heb ik weer een leuke DIY voor je klaar staan. Zoals jullie weten houden wij van knutselen maar we houden er ook van als het niet te ingewikkeld is. Met de donkere dagen voor kerst maakten we dan ook gezellige maar eenvoudige kerstlichtjes.

DIY; Eenvoudige kerstlichtjes

Kerstlichtje van een glazen potje

eenvoudige kerstlichtjes

Je hebt hiervoor een leeg glazen potje nodig. Een stukje papier, een schaar, een beetje plakband en sneeuwspray.

Knip uit een papiertje de vorm van een kerstboom. (of een ster/kerstklokje/engeltje) Met een beetje, dubbelgevouwen, plakband plak je deze vorm op het lege potje. Zorg dat de vorm goed vast zit. Pak nu de sneeuwspray en spuit het hele potje wit. Wanneer je vervolgens het papieren vormpje eraf haalt heb je een ‘raampje’ in de vorm van een kerstboom. Een kind kan de was doen. Het is wel aan te raden om het sprayen even buiten te doen, want dat spul laat anders een behoorlijke kliederbende achter. Ik knoopte vervolgens nog wat bindtouw om de bovenkant met twee belletjes eraan. Waxinelichtje erin en klaar!

eenvoudige kerstlichtjes

Geprikt kerstlichtje

eenvoudige kerstlichtjes

Voor dit leuke lichtje heb je nodig; Een prikblok, een prikpen, een kaarsje in een houdertje, karton en lijm.

Ik gebruikte groen glimmend A4 karton. Let even op dat je karton lang genoeg is om volledig om het kaarsje te passen. Op de achterkant tekende ik een eenvoudige kerstboom. De kleine man mocht nu los gaan op het karton. Binnen de lijntjes van de kerstboom mocht hij overal gaatjes prikken. Zelf lette ik even op dat ook de randen van de boom genoeg gaatjes kregen. Hier en daar prikte de peuter ernaast maar uiteindelijk kwam de vorm van de kerstboom goed naar voren. Toen hij klaar was met prikken plakte ik het karton vast aan elkaar en plaatste deze over het kaarsje heen. Et voila, weer een eenvoudig kerstlichtje klaar!

eenvoudige kerstlichtjes

Binnen no time maakten wij deze eenvoudige kerstlichtjes. Beide staan ze erg gezellig en je maakt er makkelijk meer bij omdat je er niet zo lang mee bezig bent.

Heb jij ook gezellige kerstlichtjes staan? Zijn ze ook zelfgemaakt?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.