Onze kleine man is behoorlijk fysiek ingesteld. Nog steeds vind hij knutselen leuk maar nog leuker is het als hij iets kan maken waarbij hij ook fysiek een uitdaging heeft. Deze mama bedacht dus maar eens een Diy waarbij de peuter helemaal los kon. Uiteraard wel binnen het thema kerst. We timmerden een kerstboom van spijkers en garen.

Kerstboom van spijkers en garen

Wat heb je nodig?

kerstboom van spijkers

 • Een stukje hout. (mdf)
 • spijkers (minimaal 1 cm lang)
 • papier
 • plakband
 • schaar
 • hamer
 • garen (borduurgaren of touw)

Hoe ga je te werk?

 Allereerst knip je uit een vel papier een kerstboom. Ik vouwde een A4tje dubbel en knipte zo een kerstboom. Deze plakte ik vervolgens met dubbelzijdig plakband vast op het plankje. Op elke hoek sloeg ik een spijker in het hout. Ik maakte een beginnetje en de kleine man sloeg ze er verder in. Zorg dat er zeker nog een halve centimeter spijker uit het plankje steekt.

kerstboom van spijkers

De kleine man vond het erg leuk om te timmeren. Afgelopen zomer kreeg hij een eigen hamertje en gereedschapskistje dus hij is er al aardig handig mee. Hou wel goed in de gaten dat de spijkers er niet helemaal ingeslagen worden. Dit gebeurde mij een paar keer omdat de peuter zo enthousiast aan het timmeren was.

Wanneer je alle spijkers op hun plek hebt zitten neem je een lang stuk garen. Ik gebruikte donkergroen borduurgaren voor de buitenkant van de boom. Knoop, aan één van de onderste spijkers, het garen vast. Vervolgens volg je de contouren van de kerstboom en draai je het garen steeds om een spijker. Doet dit net zo lang tot de kerstboom vorm heeft en je weer aan het begin bent. De kleine man wilde de binnenkant van de boom lichtgroen dus ik knoopte weer een nieuw stuk garen aan één van de onderste spijkers. Vervolgens mocht hij zigzaggen tussen de spijkers. Let op dat je kindje wel steeds even een keer het garen om een spijker heen slaat. Zo blijft het beter zitten. Als je vind dat de kerstboom klaar is knoop je het uiteinde vast. Et voila, een kerstboom!

kerstboom van spijkers

Hebben jullie al leuke kerst knutsels gemaakt?

 

4 Comments on DIY; kerstboom van spijkers en garen

  • Bianca
   16 december 2015 at 20:07 (4 jaar ago)

   Haha, snap ik. Al vind ik het zelf wel erg leuk om te doen.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.