Jawel, vanavond is het zover. Kerstavond. De eerste varkenshaasjes, gourmetpakketten, kalkoenen en stoofpeertjes zullen vanavond verorbert worden. Veelal onder het genot van een glaasje wijn. Voor alle eetfestijnen en bijbehorende knoeipartijen heb je dan toch een servetje nodig. Daarnaast staat het gewoon erg leuk op je kersttafel als je iets met servetten doet. Hoe kun je nu zelf leuke servetringen maken?  Uiteraard lees je dat hier. 

DIY; Servetringen maken

Ik maakte servetringen met behulp van klei en lint. Een vrij simpele DIY met een leuk effect. Dit keer deed ik het alleen maar ook dit is uiteraard een erg leuke DIY die je prima met kinderen kunt maken. Zo hebben ze allemaal hun eigen servetring.

Lees ook: Servetten vouwen voor Valentijnsdag

Wat heb je nodig?

servetringen maken

  • Zelfdrogende klei
  • Uitsteekvormen
  • Cocktailprikker
  • Bakje water
  • deegroller/fondantroller
  • voorwerpen met reliëf (lintjes, stickers, belletjes, etc)
  • Lint of touw
  • Servetten

Hoe ga je te werk?

servetringen maken

Als eerste kneed je de zelfdrogende klei soepel. Kneed er een bal van en rol deze uit tot een plaat van zo’n 4 millimeter dik. Vervolgens breng je eerst het reliëf aan in de klei. Ik gebruikte diverse materialen. Zo had ik diverse stickerranden met bloemen en vlinders en ik gebruikte de bovenkant van een grote bel om een printje te maken. Deze zie je op de tweede foto hierboven. Rol je reliëf over de klei, net zo lang tot je een stukje vol hebt waar een uitsteekvormpje op past. Vervolgens steek je het vormpje uit. Ik koos ervoor om alleen sterren te maken. Haal de klei voorzichtig uit de vorm. Op de derde foto zie je dat de randjes dan nogal ruw zijn. Strijk deze even glas met je vinger. Ik deed dat met een beetje water.

servetringen maken

Om de stervorm straks om je servet te kunnen doen moet er een gaatje in komen. Gebruik hiervoor een vochtige cocktailprikker/satéprikker. Steek deze door de vorm en draai zachtjes zodat er een mooi gaatje ontstaat. Vervolgens laat je de vormen goed drogen. Het enige wat je nu nog moet doen is een draadje of lintje door het gaatje te doen en hem om een servet knopen. Ik deed er nog wat kersttakjes bij om het geheel af te maken.

servetringen maken

Heb jij al helemaal voor ogen hoe je je kersttafel gaat denken? Of ga jij ook nog even deze leuke servetringen maken?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on DIY; Servetringen maken

1Pingbacks & Trackbacks on DIY; Servetringen maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.