Het is officieel winter. De kortste dag is geweest, dat betekend dat de dagen nu langzaam langer worden. Wat een fijn idee! Hoe gezellig ik het ook vind, die lichtjes overal, ik ben blij als ze niet meer nodig zijn. De winter is nooit mijn favoriete seizoen geweest. Ik ben een enorme koukleum, word niet vrolijk van regen en wind en ik heb echt zon nodig. Maar ja, we wonen nou eenmaal in een land met vier seizoenen en daar zal ik het maar mee moeten doen. Hoe ik dan de winter door kom?

Help, hoe kom ik de winter door?

We hebben natuurlijk niets te klagen deze winter, de temperatuur is nog steeds vrij hoog en we hebben nog niet hoeven krabben of strooien. Toch ben ik stiekem wel erg blij dat we de kortste dag weer hebben gehad en de dagen weer langer worden. Er zijn een paar dingen die ik doe om de winter door te komen;

’s Ochtends lekker op de bank onder een dekentje met een theetje en de haard aan. Wakker worden en opwarmen terwijl de kleine man tekenfilmpjes kijkt. In de kerstvakantie is dat extra leuk omdat er nu allemaal leuke kerstserie’s op tv zijn.

Zodra het licht is, en enigszins droog, lekker naar buiten met de kinderen. Een rondje bos met de honden en de kleine man op de loopfiets. Elke zonnestraal pakken die er te pakken is.

’s Middags mijn paard rijden in de buitenbak. Zo lang het niet hard regent rijden we lekker buiten. Binnen kan de rest van de winter nog wel als het echt slecht weer is.

‘S avonds een rosétje, als de kinderen lekker slapen en we samen onze Netflix-verslaving voeden. Er zijn teveel leuke series en nu ook allemaal kneuterige kerstfilms. Oke, die kerstfilms wil de echtgenoot dan weer niet zien dus die bewaar ik voor zijn sportavondje. Maar verder kijken we extra veel Netflix nu het zo vroeg donker is. Lekker in pyjama op de bank.

Verder is het vooral doorbijten, mezelf en de kinderen entertainen met leuke dingen en wachten tot het voorbij is. Als het dan nog een keer gaat sneeuwen en vriezen en we lekker op de plas kunnen schaatsen en sleeën, dan hoor je mij ook niet klagen hoor. Maar zelfs dan kan ik niet wachten tot de lentezon zich weer laat zien!

Wat doe jij om de winter door te komen? Of is het juist jouw favoriete seizoen?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Help, hoe kom ik de winter door?

 1. Carolien
  23 december 2015 at 08:34 (8 jaar ago)

  Ik hou echt van de winter! Vooral als het een lekker koude winter is! En dan lekker als je thuiskomt met een warme chocolademelk op de bank!
  Zomer kan ik echt niet tegen, tegen de warmte dan. Dan komt er niets uit m’n handen, loop ik dagen met hoofdpijn.

  Beantwoorden
 2. cynthia
  23 december 2015 at 07:43 (8 jaar ago)

  Herkenbaar! Vooral de kou. Maar inderdaad gewoon doorzetten. 🙂 Genieten onder een kleedje op de bank, stampen in de plassen, warme douche na afloop. Goed eten, leuk aankleden en niets is bij mij compleet zonder haar en make-up!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.