Keuzestress. We hebben er allemaal wel eens last van. Wat gaan we eten? Wat trek ik aan? Al weken ben ik aan het brainstormen over hét kerstcadeau voor de kinderen. Al tig keer opende ik Google en steeds zocht ik naar een ander cadeau. Was ik de ene dag nog overtuigd dat ik een cd spelertje zou geven, de volgende dag ging ik op zoek naar een Playmobil boomhut. Zo ging ik weken heen en weer van de ene webshop naar de andere. Alles is leuk maar kiezen? Ho maar. Ik heb nogal last van keuzestress en in de decembermaand is het helemaal een toestand.

Keuzestress

Keuzestress is een vorm van stress die veroorzaakt wordt doordat iemand overspoeld wordt met informatie die overwogen moet worden om een ‘goede’ keuze te kunnen maken. (Bron; Wikipedia)

keuzestressYep, daar heb ik dus last van. In de maatschappij van tegenwoordig en de welvaart van dit land, kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het kiezen. De ellende begon al toen ik van de Havo kwam. Wat moest ik in hemelsnaam gaan doen? Na een paar minder goede studiekeuzes, switchte ik maar weer van opleiding en maakte ik uiteindelijk mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening af. Als ik nu opnieuw een opleiding zou moeten kiezen zou ik wellicht toch weer iets heel anders kiezen. Bij het idee alleen al krijg ik het benauwd. Ik zou echt niet kunnen kiezen. Gelukkig hoeft dat ook niet en beperkt de keuzestress zich momenteel tot alle toestanden behorende bij de decembermaand. Waar ik in oktober al begon met het scoren van Sint-cadeautjes, (Ow nee, sorry dat deed Piet natuurlijk) moet ik nu voor de kerst nog wat cadeautjes regelen. En dat is volgende week al! Paniek!

Ik heb werkelijk waar het gehele assortiment van de drie speelgoedwinkels in het dorp al honderd keer de revue laten passeren. De kleine man heeft wel een wensenlijstje maar dat telt negen pagina’s dus ook dat bied geen houvast. Jammer joh. Ik ben dus al weken aan het brainstormen, zoeken, wikken en wegen wat ik de kinderen voor de kerst geef. Maar ook, wat vraag ik in hemelsnaam zelf? En wat geef ik de echtgenoot en de bijbehorende schoonfamilie? Pfff..

Gisteren toog ik dan ook naar de grootste speelgoedzaak die ons land rijk is. Super leuk. Een mega winkel met een mega assortiment. Ik dacht dat ik dan wel goed kon kiezen. Ik kwam binnen in een soort walhalla voor kinderen. Het hele assortiment Playmobil, keuze uit honderden dozen Duplo, nog meer auto’s, een gigantische hoek roze meidenspul. Tsja.. en daar sta je dan. Na drie rondjes door de winkel kreeg ik het er benauwd van. Ik had teveel keuze! Gelukkig heb ik dan een eersteklas praktisch en helderdenkend manpersoon onder mijn speed dial op mijn telefoon. Ik belde de echtgenoot en vertelde hem over mijn paniek, dat ik echt niet kon kiezen, dat alles leuk was, enzovoorts enzovoorts. Binnen drie tellen maakte deze praktisch ingestelde man de keuze voor me. Wat heerlijk om zelf niet na te hoeven denken. Ik huppelde nog net niet naar de kassa. Pakte de cadeaus in, (Beetje jammer dat ze daar niet eens kerstpapier hadden) en ging zingend naar mijn auto.

Rest nu alleen nog het volgende; wat geef ik mijn schoonmoeder, echtgenoot, schoonzusje en wat vraag ik zelf? En de paniek slaat weer toe…

Hebben jullie ook last van keuzestress? Of ben ik echt de enige die het benauwd krijgt van de decembermaand?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Help!! Keuzestress..

 1. Nicole
  23 december 2015 at 13:33 (8 jaar ago)

  Juist doordat je zoveel keuze hebt kun je vaak niet kiezen.
  Wij doen zelf niet aan cadeaus met kerst, ook niet voor de kleine meid. Al krijgt ze wel wat van mijn schoonouders.
  Ik heb ook moeite met kiezen hoor 😉

  Beantwoorden
 2. Carolien
  17 december 2015 at 09:09 (8 jaar ago)

  Weinig last van eigenlijk. Wij zijn beide erg praktisch en hebben een zeer uitgesproken smaak. Ook voor kinderspeelgoed kijk ik wat ze echt leuk vinden, en (gelukkig) hebben we ook 2 kinderen met een zeer uitgesproken smaak, dus is het makkelijk om te kiezen tussen kweetniethoeveel-speelgoed.
  Alle kerstcadeau’s zijn al ruim een maand binnen, dus alleen nog het kerstdiner, en klaar!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.