De laatste dag van het jaar is aangebroken. Vandaag kijken veel mensen terug op het afgelopen jaar. Ik ben nooit zo zweverig ingesteld maar dit jaar vond ik het toch wel tijd om eens terug te blikken. 2015 is voor ons een bijzonder jaar geweest. Een jaar met veel hoogtepunten, een jaar wat voorbij is gevlogen en een jaar waarin we veel meemaakten. Ik maakte een klein overzichtje.

Hoogtepunten van 2015

Januari

Vorig jaar rond kerst zou ik starten met hormoonbehandelingen. We wilden graag een tweede kindje maar onze kansen waren behoorlijk klein. Na anderhalf jaar proberen gingen we het ziekenhuistraject in. Rond de kerst zou ik mijn eerste hormoonkuur moeten beginnen. Mijn menstruatie bleef echter maar uit. Niks geks want er zat vaak maanden tussen. Op 1 januari, vlak voor de nieuwjaarsborrel van de schoonfamilie, deed ik stiekem een zwangerschapstest. Ik wist niet hoe ik het had toen deze positief bleek te zijn. Na anderhalf jaar, nog net voor de ziekenhuisbehandelingen, was ik toch spontaan zwanger geworden! 2015 begon dus direct met een knaller! Hierop volgde wel een pittige periode want de eerste maanden was ik behoorlijk ziek.

Februari

In januari vertrokken we, zwanger en opgetogen, naar Sri Lanka voor een hele gave rondreis met z’n drieën. Erg spannend was dit wel want ik was echt goed ziek van de zwangerschap. Naarmate de reis vorderde knapte ik wat op en kon ik met volle teugen genieten van onze te gekke reis met peuter.

hoogtepunten van 2015

Maart

In maart ontdekten we dat we dat ik in verwachting was van een meisje. Stiekem kwam er toen wel een droom uit, hoe gaaf is het om een jongen én een meisje te hebben. Ik voelde me steeds iets beter en reed nog volop paard. Zo hebben ik half maart nog een demo gereden met de Friezencarroussel. We gaven twee keer een demo op het strand in Kijkduin met 8 Friese paarden.

April

In april was ik jarig. Ik werd 31. Pfff, wat klinkt dat oud, ik voel me soms nog zo’n meisje haha. Ik vierde het niet groots maar wel gezellig. April stond verder in het teken van de 20 weken echo, die gelukkig helemaal goed was, en veel feestjes. We hebben altijd erg veel verjaardagen in april. Eind april gingen we met het gezin nog een midweekje naar Center Parcs. Even lekker de bossen in en zwemmen met de peuter.

Mei

In mei waren de echtgenoot en ik 11 jaar samen. Ook besloten we in mei dat we er nog een Britse korthaar kitten bij wilden. Onze kat Nikki was overleden en nu was Daisy alleen. Eind mei ging ik kijken naar Olivier en ik was natuurlijk direct verkocht.

Juni

In juni werd de kleine man 3 jaar. We vierden het met een drakenfeest, met drakentaart en drakentraktaties. Ik ging voor het eerst in jaren niet naar Pinkpop vanwege mijn zwangerschap, dat was nogal een domper. Ook begon ik met Bblogt.nl, iets waar ik nog steeds erg blij mee ben. Verder mocht ik mijn kitten Olivier ophalen en had ik een te gekke fotoshoot met mijn paard.

hoogtepunten van 2015

Juli

Ik maakte nog steeds buitenritjes met mijn paard, in juli kwam daar wel een eind aan want toen werd mijn zwangerschap te zwaar. Ik kreeg last van lage bloeddruk en viel snel flauw, dan moet je niet op een paard stappen natuurlijk. Ook werd ik verrast met een te gekke babyshower.

Augustus

In augustus waren we 5 jaar getrouwd en werd onze kleine meid geboren! Eindelijk konden we genieten van ons kleine spruitje en het gezinnetje dat nu compleet is. Heerlijk. Dit is natuurlijk wel hét hoogtepunt van het jaar.

hoogtepunten

September

In september gaven we een hele fijne babyborrel. In een strandtent kwam iedereen ons kleine meisje verwelkomen en werden we genadeloos verwend met mooie cadeaus. We hadden een stralend zonnetje dus de kinderen konden heerlijk op het strand spelen. Wat een topdag.

Oktober

In oktober zat ik eindelijk weer op mijn paard. Op de dag af 6 weken na mijn bevalling reed ik weer een rondje. Wat had ik dat gemist zeg.

November

November was een rustig maandje. We bereidden ons voor op Sinterklaas en ik liet mijn 5e tattoo zetten. Een klaproos voor de kleine meid.

December

December was een drukke maand, net zoals bij iedereen. We gingen spontaan een midweekje naar Centerparcs. De kleine meid ging voor het eerst op vakantie én voor het eerst zwemmen. Verder hadden we vooral veel leuke activiteiten met vrienden en familie.

hoogtepunten van 2015

Kortom, wij hebben een bewogen maar fijn jaar gehad. De zwangerschap was zwaar maar toen ik in augustus eindelijk dat kleine meisje op mijn buik had liggen was alles weer helemaal goed. Op naar 2016, hopelijk word dat ook weer een fijn jaar met veel liefde en geluk.

Fijne jaarwisseling! Ik hoop jullie in 2016 natuurlijk weer terug te zien!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.