Nog een paar nachtjes slapen en het is zover; oudjaarsdag 2015. Oliebollen eten tot je er bij neer valt en champagne drinken tot je niet meer kan lopen. Wat een feest. De realiteit is vaak net iets anders, vooral wanneer je kinderen hebt. Hoe maak je oudjaarsdag nou óók leuk voor de kinderen?

Oudjaarsdag 2015

Ik ben in de gelukkig omstandigheden dat ik naast twee kinderen ook nog heel veel dieren heb. Voor ons betekend dat dus dat we oudjaarsdag thuis vieren, omdat ik de beestenboel (Ok, én de kinderen) niet alleen laat met al het vuurwerk om ons heen. Dus dan moeten we er natuurlijk gewoon thuis iets gezelligs van maken. Lekker eten met elkaar en dan wachten tot het 12 uur is. Dat laatste kan behoorlijk lang duren wanneer je geen plan hebt. Ik geef je wat leuke tips om oudjaarsdag, en vooral de avond, wat makkelijker door te komen.

Tips voor Oudjaarsdag 2015

DIY; Confetti kanon

Bij oudjaarsdag hoort vuurwerk. Aangezien de kleine man nog een peuter is mag hij uiteraard geen vuurwerk afsteken. Maar ja, het is natuurlijk wel onwijs cool om herrie en rommel te maken. Ik maakte daarom een confetti kanon. Zo kan de peuter lekker herrie maken en als je het kanon vult met glitter dan lijkt het net vuurwerk.

oudjaarsdag 2015

Voor het confetti kanon heb je een toiletrol nodig, een ballon, plakband, lijm, een schaar en papier. Maak een knoopje in een ballon en knip een klein puntje van de bovenkant af. Dit gat rek je op en plaats je over de toiletrol heen.

oudjaarsdag 2015

Plak de randen van de ballon even vast met wat plakband en rol om het geheel een mooi papiertje. Nu is het een kwestie van vullen met glitters of confetti en knallen maar! Door aan het knoopje van de ballon te trekken schiet de confetti er uit.

Aftellen!

Het aftellen naar 12uur kan voor kinderen lang duren. Om de avond wat te breken kun je de gehele avond in het teken zetten van aftellen. Blaas bijvoorbeeld een aantal ballonnen op en schrijf op elke ballon een ander tijdstip. Zo mogen kinderen steeds een ballon door prikken als er weer een uurtje (of kwartiertje) verstreken is. Als je er dan ook nog een passende activiteit bij aanbiedt, scoor je helemaal punten. Denk bijvoorbeeld aan een potje confetti schieten om 20.00uur. Een wedstrijdje oliebollen eten om 21.00uur. (ok, misschien niet zo verantwoord). Een vraaggesprekje waarin je de mooiste momenten van 2015 bespreekt om 22.00uur. Een spelletje spelen om 23.00uur en dan natuurlijk helemaal los om 00.00uur!

Veilig genieten van vuurwerk

Om 12 uur barst dan natuurlijk het vuurwerk los. Ga je alleen kijken of ga je ook zelf wat afsteken? In beide gevallen is het verstandig om een vuurwerkbril te dragen. Tijdens de jaarwisseling vorig jaar liepen er 206 mensen oogletsel op. De helft daarvan was jonger dan 21. Jij wilt toch niet dat jouw kinderen slechtziend worden of zelfs een oog kwijtraken? Van het oogfonds kregen wij alvast twee hele stoere vuurwerkbrillen. Zo kunnen we in ieder geval veilig naar al het moois in de straat kijken.

oudjaarsdag 2015

Dan rest mij nog maar één ding; jullie een fijne jaarwisseling wensen! Geniet ervan!

Hoe vieren jullie oudjaarsdag? Steken jullie ook zelf vuurwerk af?

sponsor

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Oudjaarsdag 2015; tips en een diy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.